Vacature/hulpvraag

Bibliotheek zoekt een enthousiaste, flexibele en servicegerichte collega

Geplaatst op 11 juli 2022, 13:14 uur
Illustration

Wie zijn we?
De bibliotheek Gouda is een compleet netwerk van mensen, ontmoetingsplekken en initiatieven door de hele stad. We zijn een ondernemende organisatie, gastvrij, alert op nieuwe ontwikkelingen en bereid om te experimenteren en risico’s te nemen. Een bloeiende culturele organisatie met wortels én vertakkingen in de Goudse samenleving. Verspreid door Gouda hebben we vier kinderbibliotheken en twee uitleenpunten. Ook stimuleren we actief het gebruik van de online bibliotheek met duizenden e-books en luisterboeken. In het midden van dit netwerk staat de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek. De Chocoladefabriek is 7 dagen per week geopend.

Wie zoeken we?

  • Je bent enthousiast, flexibel en servicegericht
  • Je houdt van lezen en weet die liefde over te brengen op anderen
  • Je woont bij voorkeur in Gouda of daar in de buurt
  • Je hebt een zelfstandige en probleemoplossende werkhouding
  • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands in woord en geschrift

Wat ga je doen?

  • Je werkt mee in de Frontoffice van de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek en in de Kinderbibliotheken, zowel doordeweeks als in het weekend en op feestdagen
  • Je helpt mee met de programmering
  • Je gaat gemakkelijk het gesprek aan met bezoekers. Je achterhaalt hun vragen en vertelt over ons aanbod

Hoe ziet je dag eruit?
’s Ochtends is er een medewerkersbijeenkomst in de Chocoladefabriek. Collega’s vertellen over met welke projecten ze bezig zijn. Je haalt nog even koffie en dan begint de Frontofficedienst van jou en je collega. Een jongen heeft hulp nodig bij het uitzoeken van informatieve boeken voor zijn spreekbeurt. Samen zoeken jullie boeken uit en als hij weggaat wens je hem nog even succes. Vervolgens staat er iemand aan de balie die taallessen wil volgen. Je verwijst haar naar het Taalhuis. Iemand die een vraag heeft over een brief van de overheid attendeer je op het bestaan van de Papierwinkel. Je zorgt dat onze collectie er aantrekkelijk bij staat en ondertussen houd je een oogje in het zeil bij de studieplekken, waar jongeren zitten te studeren voor hun tentamen. ’s Middags stap je op je fiets om naar een van de kinderbibliotheken te gaan. En morgen kan het totaal anders zijn, want geen dag is hetzelfde in de bibliotheek. 

Wat bieden we?
De arbeidsvoorwaarden zijn conform schaal 6, cao openbare bibliotheken. Het betreft een functie voor 24-32 uur per week en een aanstelling voor 1 jaar die bij wederzijdse tevredenheid kan worden omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Interesse?
Informatie over deze functie is te verkrijgen bij Marten Kits van Heijningen via 06-28977564 of m.kits@bibliotheekgouda.nl.
Of stuur je motivatie en CV voor 1 augustus 2022 naar Anneke de Vries: a.devries@bibliotheekgouda.nl.

Organisatie
Bibliotheek Gouda
contactpersoon
Miranda van Elswijk
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon