Vacature / hulpvraag

Gastvrouwen en gastheren - kunstproject Firma Van Drie

geplaatst op 18 januari 2017, 12:44 uur, door Firma Van Drie
organisatie Firma Van Drie

Van januari tot en met juni vindt er elke week op donderdag tot en met zondag in de Jeruzalemkapel een nieuw kunstproject plaats van de Firma van Drie.  Het project heet Zwaankleefaan en is één van de activiteiten waarmee de kunststichtig haar 10-jarig bestaan viert. Hiervoor zoeken we gastvrouwen en gastheren, die affiniteit hebben met kunst.

Wat houdt het project Zwaankleefaan in? 

Veertien kunstenaars gaan de komende maanden een keten van kunstwerken maken. Alle kunstenaars hebben als opdracht om te reageren op het werk van hun voorganger of voorgangers. Iedere maand zijn er nieuwe kunstenaars die aan de slag gaan met de werken die de kunstenaars in de maand ervoor hebben gemaakt. Vrijwel alle kunstdisciplines komen aan bod van dichtkunst en dans tot mode. De eerste kunstenaar is al begonnen, zij doet in januari de aftrap met een beeldend kunstwerk.

Op de dagen dat de kapel open is (donderdag t/m zondag) kan het publiek vrij in en uit lopen, het scheppingsproces van de kunstenaars meebeleven. Er ontstaat zo een “life expositie”. Elke laatste zondag van de maand presenteren de kunstenaars het werk dat zij hebben gemaakt aan het publiek. Tot slot is er in juni nog een grote eindexpositie in juni van alle werken!

Wat vragen we van de vrijwilligers?

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn gastheren en gastvrouwen nodig, die affiniteit hebben met kunst. Je hebt dan als taak het ontvangen van publiek met een kop koffie of thee, iets vertellen over de expositie en het verlenen van hand en spandiensten aan de kunstenaars. Ook help je mee met het organiseren van de exposities in de kapel. Natuurlijk wordt je ingewerkt door mensen van de Firma van Drie!

Wil je meedoen?

Als je mee wilt doen, of een vraag hebt, kun je een mail sturen naar Dagmar Arenales op zwaankleefaangouda@gmail.com . Geef in ieder geval je naam en telefoonnummer op en de dag(en) en periode waarvoor je beschikbaar bent. Het gaat om de dagen van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

meer info: http://www.firmavandrie.nl/nieuws/nieuw-kunstproject--zwaankleefaan-/

 

ingangsdatum Vanaf heden, in overleg.
herhalend wekelijks vaste dag of meerdere dagen per maand, flexibel (op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag) Periode: januari - juni 2017.
beloning Wij zouden je dankbaar zijn. Een mooie ervaring en betrokkenheid met kunst.