Coretta Bakker-Wijbrans

wo 30 september 2015 18:22

En voor de liefhebbers het recept van de havermoutkoekjes:


Ingrediënten: 100 gram zelfrijzend bakmeel; 150 gram havermout; 125 gram boter (in stukjes); 200 gram lichtbruine basterdsuiker; 1 losgeklopt ei; 1 zakje vanillesuiker; fijngeraspte schil van een citroen of wat citroenaroma.


Leg 2 vellen plastic folie klaar.


Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een kom en kneed door elkaar of roer door elkaar met een pollepel. Niet te lang, want het wordt best kleverig!
Verdeel het deeg in twee porties over het plasticfolie en rol tot twee rolletjes. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rolletjes deeg in dunne plakjes en verdeel ze  over 2 met bakpapier beklede bakplaten. (Als het deeg nog te plakkerig is om te snijden, helpt een half uurtje in de diepvriezer!) Bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin. Eén rolletje geeft ongeveer een bakplaat koekjes. Je kunt een rolletje ook in de koelkast bewaren en later bakken.


Recept uit de www.kokenmetkarin.nl/kookboeken/HKkijkjeinboek.html" target="_blank">Heimweekeuken van Karin Luiten