Activiteit

Hoe lees ik?; Een ontmoeting met leesambassadrice en liefhebber van het boek Lidewijde Paris

donderdag 30 maart 2017 , 16:00 uur

Literatuurkenner Lidewijde Paris is al vijfentwintig jaar actief in het boekenvak en nu deelt ze haar enthousiasme voor het lezen in het boek Hoe lees ik?. Met als doel literatuur voor een breder publiek toegankelijk te maken op een onderhoudende manier. Wat is nu eigenlijk literatuur en hoe werkt het? Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. Hoe lees ik? staat vol met dat soort suggesties, aan de hand van zinnen, alinea's, verhalen en romans. Van de Max Havelaar via De zwarte met het witte hart naar David Mitchell. Het eindigt bovendien met allerlei tips voor leesclubs, boekhandelaren, scholen, beginnende schrijvers en alle andere lezers.

 

Passepartout voor Lidewijde Paris in de middag Eva Meijer 's avonds
Donderdagmiddag 30 maart is Lidewijde Paris ’s middags bij ons te gast. Diezelfde donderdag organiseren we ’s avonds CLUB TUINIEREN en is Eva Meijer te gast, een zeer getalenteerd auteur, en waar multi-talent, zij vertelt over haar nieuwste roman Het Vogelhuis.

Natuurlijk zijn deze programma’s afzonderlijk te bezoeken, maar het leek ons nou zo leuk om het bezoek aan de beide auteurs te combineren en daarom bieden we een passe-partout voor de middag en de avond. Je kunt zelfs blijven eten en tussen de programma’s door genieten van een heerlijke pasta, met vooraf brood en lekkers, bij Kruim.

Heb je interesse in een passepartout voor beide lezingen en/of diner, kijk dan op de volgende pagina:

http://www.bibliotheekgouda.nl/agenda/passe-partout-voor-een-ontmoeting-met-lidewijde-paris-en-club-tu.html

 

Locatie
Chocoladefabriek
Kosten toelichting
€5,50 leden/biebpas voordeel, €7,50 overige gasten
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: