GOUDA BRUIST! is een verzamelnaam voor Gouwenaars die actief zijn in de stad, de initiatieven die daar uit voortkomen en het sociale (online) platform wat hen onderling verbindt, het platform voor alle Goudse initiatieven. Gouda Bruist brengt meer plezier, creativiteit en verbondenheid in de stad.

BRUISPUNT is een open podium voor frisse ideeën en nieuwe acties. Bruispunt is de plek om zelf ideeën te lanceren, initiatieven en verder te helpen. IEDEREEN IS WELKOM!

BRUISLAB is de plek waar mensen van Gouda Bruist iedere maandag van 9 tot 16 uur aanwezig zijn. Dit is op het GOUDasfaltterrein. Je kunt hier terecht wanneer je vragen hebt, ondersteuning zoekt, je plan wilt toetsen, een kleine workshop wilt geven of gewoon een kop koffie of thee wilt komen drinken.

 

HISTORIE In 2007 start een groepje Gouwenaars die meer plezier, creativiteit en verbondenheid in de samenleving wil brengen. Dit gebeurt door het brouwen van ideeën, organiseren van ludieke acties en het verspreiden van positief nieuws. Onder de naam Ideeënbrouwerij verwerft zij brede steun in Gouda met acties als de complimentenlijn en de Telegraag en GoudaGraag.

Het netwerk van actieve mensen groeit en met steun van de gemeente Gouda en de woningbouwcorporaties ontstaat in 2010 Gouda Bruist. Gouda Bruist inspireert en enthousiasmeert, boort creativiteit in de stad aan, genereert frisse ideeën, legt verbindingen tussen actieve bewoners, mobiliseert nieuwe mensen om mee te doen en verbetert de leefbaarheid door een groeiend aantal initiatieven en initiatiefnemers.

Inmiddels zijn er tweemaandelijkse Bruispunten en is er een sociaal platform goudabruist.nl met meer dan 1.400 leden en ruim 50 projecten. Er zijn regelmatig ideeenbrouwerijen en medio 2013 heeft Gouda Bruist via crowdfunding een eigen locatie gerealiseerd, de Bruisplaats. 

Gouda Bruist is sinds januari 2013 een stichting met een bestuur en wordt ondersteund door stichting DOEN

Gouda Bruist is ook te vinden op Facebook en Twitter.

Meer weten? Mail info@goudabruist.nl