Dit project is afgerond
Project

150 kerstbomen. Ook in jouw buurt?

Geplaatst op 1 november 2021, 22:10 uur
Illustration

Na het succes met de 100 buurtkerstbomen vorig jaar kunnen dit jaar nog meer buurten meedoen met de actie van Gouda Bruist. Bewoners die bij willen dragen aan meer verbinding in hun buurt kunnen één van de 150 kerstbomen aanvragen. De bomen zijn beschikbaar dankzij een bijdrage van Goudapot en worden in de buurt afgeleverd. 

Toelichting

Dit jaar vragen we je wel zélf voor de verlichting te zorgen. Als je vorig jaar al een boom hebt gekregen, is het een kwestie van nieuwe batterijen plaatsen. Anders zijn er genoeg plekken om verlichting op batterijen te kopen.

De contactpersonen ontvangen een buurtpakket met mogelijkheden om ontmoeting te creëren in de buurt. We vragen je om ten minste één ontmoeting te organiseren (eten, drinken, sport, …) en een foto hiervan met ons delen. Op deze manier proberen we te voorkomen dat bomen er eenzaam bij komen te staan. 

Aanmelding kan t/m 21 november via het online formulier.  Doe mee en zorg in de donkere decembermaand voor een fijne sfeer in je eigen buurt. De bomen staan van 10 t/m 30 december in de buurt.

Uiteraard zijn er ook (veiligheids-)voorwaarden. Lees deze even rustig door.

  • Voor een aanvraag zijn twee contactpersonen nodig in dezelfde buurt
  • De kerstboom komt op een plek die goed zichtbaar is voor omwonenden
  • De locatie wordt vooraf doorgegeven en wij laten deze checken door de gemeente
  • De Kerstboom mag geen belemmering en/of gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte.
  • Als een Kerstboom op een doorgaande route wordt geplaatst, bijvoorbeeld op een stoep, dan dient er een minimale vrije doorgang over te zijn van 0,90 meter.
  • De boom moet minimaal 3 meter van de gevel staan.
  • De verlichting werkt op batterijen. Vanwege brandveiligheid mag er geen verlichting op het elektriciteitsnet worden aangesloten.
  • Houd bij activiteiten rekening met de dan geldende corona maatregelen. 
  • We streven naar verdeling van de bomen over de verschillen wijken en buurtjes. Bij veel aanvragen uit dezelfde wijk/ buurt kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. En verder geldt, zolang de voorraad strekt.
thema 
sociale cohesie, wijk-/stadsontwikkeling, netwerk/ organisatie, leefbaarheid, diversiteit
Klaar
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Heleen van Praag

Project volgens planning

Hartverwarmende reacties op de buurtkerstbomen
We zijn echt overweldigd door alle mooie verhalen en foto’s naar aanleiding van de kerstbomenactie. De 150 kerstbomen geven veel gezelligheid in de buurten. Hieronder vind je een greep uit de reacties. En bekijk het filmpje (2 min.) met foto’s van de ver...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag

Project volgens planning

De buurtkerstbomen worden deze week overal rondgebracht samen met een Gouda Bruist tasje met kaartjes e.d.. De tasjes zijn vorige week klaargemaakt door de harde werkers bij Gemiva. De bomen gaan naar alle wijken en buurten van Gouda. Met dank aan GoudApot voor het sponsoren van de kerstbomen.

0
Open de update in eigen pagina