Project

150 kerstbomen. Ook in jouw buurt?

Illustration
Geplaatst op 1 november 2021, 22:10 uur

Na het succes met de 100 buurtkerstbomen vorig jaar kunnen dit jaar nog meer buurten meedoen met de actie van Gouda Bruist. Bewoners die bij willen dragen aan meer verbinding in hun buurt kunnen één van de 150 kerstbomen aanvragen. De bomen zijn beschikbaar dankzij een bijdrage van Goudapot en worden in de buurt afgeleverd. 

Toelichting

Dit jaar vragen we je wel zélf voor de verlichting te zorgen. Als je vorig jaar al een boom hebt gekregen, is het een kwestie van nieuwe batterijen plaatsen. Anders zijn er genoeg plekken om verlichting op batterijen te kopen.

De contactpersonen ontvangen een buurtpakket met mogelijkheden om ontmoeting te creëren in de buurt. We vragen je om ten minste één ontmoeting te organiseren (eten, drinken, sport, …) en een foto hiervan met ons delen. Op deze manier proberen we te voorkomen dat bomen er eenzaam bij komen te staan. 

Aanmelding kan t/m 21 november via het online formulier.  Doe mee en zorg in de donkere decembermaand voor een fijne sfeer in je eigen buurt. De bomen staan van 10 t/m 30 december in de buurt.

Uiteraard zijn er ook (veiligheids-)voorwaarden. Lees deze even rustig door.

  • Voor een aanvraag zijn twee contactpersonen nodig in dezelfde buurt
  • De kerstboom komt op een plek die goed zichtbaar is voor omwonenden
  • De locatie wordt vooraf doorgegeven en wij laten deze checken door de gemeente
  • De Kerstboom mag geen belemmering en/of gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte.
  • Als een Kerstboom op een doorgaande route wordt geplaatst, bijvoorbeeld op een stoep, dan dient er een minimale vrije doorgang over te zijn van 0,90 meter.
  • De boom moet minimaal 3 meter van de gevel staan.
  • De verlichting werkt op batterijen. Vanwege brandveiligheid mag er geen verlichting op het elektriciteitsnet worden aangesloten.
  • Houd bij activiteiten rekening met de dan geldende corona maatregelen. 
  • We streven naar verdeling van de bomen over de verschillen wijken en buurtjes. Bij veel aanvragen uit dezelfde wijk/ buurt kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. En verder geldt, zolang de voorraad strekt.
thema sociale cohesie, wijk-/stadsontwikkeling, netwerk/ organisatie, leefbaarheid, diversiteit
Illustration
 
2 project-updates

Arie Jan van de Wetering

2-dec-2021 18:36
Project volgens planning

De 150 kerstbomen komen eraan!

Alle kerstbomen zijn aangevraagd en worden komende week verspreid door heel Gouda.
We zijn heel blij met iedereen die een boom heeft aangevraagd voor zijn/haar buurt en wensen iedereen veel plezier met elkaar. Geniet van de boom en elkaar.
Geen boom kunnen bemachtigen? ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Arie Jan van de Wetering

12-nov-2021 10:04
Project volgens planning

Update 150 Kerstbomen
Er zijn al ruim 100 bomen aangevraagd. Uit alle Goudse wijken, uit allerlei buurtjes. Super leuk. Dat betekent dat er nog bomen vrij zijn, zodat ook jij nog kunt meedoen. Breng jij een lichtpuntje in de buurt in de donkere decembermaand? Je kunt uiterlijk tot maandag jouw boom v...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina