Lief & Leed – actie Blije Buren

Wil jij meer verbinding in je straat of buurt? Doe dan mee met het Lief&Leedstraten project en meld je aan als gangmaker. Je krijgt een potje van € 75,- voor attenties bestemd voor buren van buren. 

Gouda telt al meer dan 100 Lief&Leedstraten. Allemaal plekken waar gangmakers zorgen voor bloemetjes, iets lekker, een leuke kaart of een tekening bij lief of leed. Hierdoor ontstaat meer contact en leren buren elkaar beter kennen. Op deze manier hopen we de verbinding te versterken. Het is de bedoeling om binnen 3 jaar 200 straten/buurten betrokken te hebben, want ‘samen maken we de stad’.

Bekijk de afbeelding waar al Lief&Leedstraten zijn.

Lief & Leed actie Blije Buren is een project van Gouda Bruist en wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Oranje Fonds, Goudapot, Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland en Gemeente Gouda.

image

Hoe werkt het?

  • Elke straat krijgt een Lief & Leedpotje waarmee een bloemetje of andere attenties kunnen worden verzorgd. (75-150 euro per jaar)
  • Per straat is er een bewoner die dit potje beheert samen met een of twee andere buren
  • Als ‘gangmaker’ ontvang je een Lief & Leed map met flyers die je in de straat kunt verspreiden, zodat buren weten dat er een lief- en leedpotje is en mensen kunnen voordragen. 
  • Als gangmaker hoef je niet zelf burenhulp te geven (mag wel natuurlijk), maar je kunt zo nodig mensen doorverwijzen naar organisaties die hierin kunnen voorzien. Denk aan boodschappenhulp of telefooncirkels. Ook hierover zit informatie in de Lief & Leedmap.

Meer uitleg vind je bij veelgestelde vragen.
Ben je enthousiast en zie jij jezelf als gangmaker in jouw straat? 
Meld je dan vrijblijvend aan via dit formulier. Wij nemen dan contact met je op. Of stuur een mail naar samen@goudabruist.nl