Bericht

Muzikanten gezocht voor een nog op te richten band

Geplaatst op 13 februari 2023, 17:17 uur
Illustration

Voor een nog op te richten band zoeken we nog muzikanten. We laten het van de geïnteresseerden afhangen wat we voor muziek willen gaan maken. Ik heb een aantal jaren gespeeld bij de Tuesday Rebels, een Ierse band, maar nu zoek ik gewoon een paar mensen met wie ik leuk muziek kan maken. Het is de bedoeling om dan bijvoorbeeld een set van, pakweg, 10 nummers te gaan repeteren, en die dan zo goed mogelijk vorm te geven met eigen arrangementen. Optredens zijn niet het primaire doel, maar we kunnen natuurlijk op kleine schaal ook wel eens voor publiek spelen. Maar het gaat ons vooral om het plezier beleven aan musiceren.

Ik kan geen noot muziek lezen, ga dit ook écht niet meer leren, en speel dus op het gehoor of aan de hand van gevonden akkoordenschema's en teksten gitaar (al meer dan 50 jaar inmiddels) en mandoline (nu een jaar of 5). We zoeken wel mensen van rond of boven de 60, want we zijn zelf ook niet meer zó piep. We denken aan allerlei soorten muziek, bijvoorbeeld folk, maar ook nummers van The Band, Crosby Stills, Nash & Young, Neil Young als solist, The Beatles, Bob Dylan etc. En dan het liefst uit de jaren 60 en 70, want die muziek spreekt ons nog het meest aan.  Lijkt het je leuk om mee te spelen, en beheers je een of meerdere instrumenten, dan ben je welkom. 

Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Margrethe Beelen

za 25 februari 2023 13:17
Hoi Ik zag je oproep. En wil graag kennis maken met jullie. Ik zou graag eens in een band willen spelen. Ik ben muzikaal maar geen muzikant. Ik kan een beetje zingen en een beetje saxofoon spelen. Ik zou echt goed moeten oefenen op het repertoire maar dat wil ik graag doen om te kijken of het band-mu... lees meer

Marianne van Erp

wo 12 april 2023 17:10
Hallo Ik zag je oproep staan. Ik ben heel mijn leven al met muziek bezig. Toch heb ik nog nooit in een band gespeeld en het lijkt mij een leuke ervaring. Ik ben een zangeres en ik speel gitaar/piano. Hopelijk kunnen we elkaar inspireren om mooie muziek te spelen.

Willem Eppenhof

do 17 augustus 2023 21:49
Hoi Marianne,
Inmiddels maken we muziek met een aantal mensen, maar dat willen we best nog wel wat uitbreiden. Zie ook mijn andere bericht hier. We zijn nu al een aantal maanden bezig. Volgende week vrijdag gaan we weer muziek maken in atelier "MoZaEnZo" van mijn vrouw in de Speelwinkel, en je bent daar... lees meer