Activiteit

De Rok: van Patroon tot Split

maandag 9 oktober 2017 , 20:00 - 22:00 uur

Maak van A tot Z een rok. Van zelf het patroontekenen, perfect op je eigen maat, tot het tot in de puntjes uitvoeren van de lastige onderdelen. Zoals bijvoorbeeld een zak in de zijnaad. Voor mensen die naaien, maar technisch net een stapje verder willen.  
 
De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
· Het tekenen van een goed passend rokpatroon voor jezelf of voor iemand anders. Je krijgt inzicht in een patroon, je leert maat nemen, je weet welke patroondelen er nodig zijn voor de rok en hoeveel stof er nodig is om de rok te kunnen maken.
 
· Het maken van de rok.
 
· En daarbij 3 onderdelen die worden aangeboden: 
- rits inzetten, 
- tailleband opzetten
- zak in zijnaad of plooi/splitverwerking.
 
Deze onderdelen worden gemaakt van ongebleekt katoen. Als stofpakketje met beschrijving bijgevoegd.Gemakkelijk om thuis als voorbeeld te hebben, als je het even vergeten bent hoe het ook alweer moest.Als je eerst het voorbeeld maakt van een “moeilijk” onderdeel,dan heb je ervaring en gaat het gemakkelijker om het toe te passen in je kledingstuk. Het voorbeeld kun je bewaren zodat je dit opnieuw kan inzien en namaken.
 
5 avonden van 2 uur om de twee weken.
Benodigdheden: schaar/potlood/gum/lijm/centimeter/naaispullen.
 
De cursus word gegeven door Anja Poleij, die zelf jarenlang naailessen heeft gegeven en zich onlangs verder verdiepte in het patroontekenen aan de Meestersopleiding in Amsterdam.
 
De cursus kan doorgang vinden bij minimaal 3 cursisten.

Cursusdata: Ma 9 en 23 okt, 6 en 20 nov, 4 dec 20:00-22:00

 

 

 

Locatie
Maak Lokaal
Kosten toelichting
98,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: