Activiteit

Cursus Roken in een rookoven

woensdag 31 januari 2018 , 19:00 - 22:00 uur

Vroeger werd deze techniek toegepast om voedsel langer houdbaar te maken, de rook van het hout doodt namelijk bacteriën. Tegenwoordig is het vooral een populaire bereiding om de specifieke rooksmaak die het afgeeft aan producten. Vis, vlees en gevogelte, maar ook groente, aardappels, noten en schaaldieren kunnen gerookt worden. Deze avond gaan we verschillende ingrediënten roken. De techniek van het roken zal worden uitgelegd en ook het gebruik van de diverse soorten 'hout mot'. We gaan proeven hoe het smaakt als u zelf uw eigen ingrediënten gaat roken. Gerookt wordt er in een platte rookoven die op het fornuis kan staan. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt het na de les ook digitaal toegestuurd.

Locatie
Scholengemeenschap De Goudse Waarden, Calslaan 100, Gouda
Kosten toelichting
35 euro voor les van 3 uur
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Als u wilt deelnemen moet u zich op de website van de Volksuniversiteit Gouda (www.vugouda.nl) aanmelden.
Deel dit: