Activiteit
Cursus Roken in een rookoven
Vroeger werd deze techniek toegepast om voedsel langer houdbaar te maken, de rook van het hout doodt namelijk bacteriën. Tegenwoordig is het vooral een populaire bereiding om de specifieke rooksmaak die het afgeeft aan producten. Vis, vlees en gevogelte, maar ook groente, aardappels, noten en schaaldieren kunnen gerookt worden. Deze avond gaan we verschillende ingrediënten roken. De techniek van het roken zal worden uitgelegd en ook het gebruik van de diverse soorten 'hout mot'. We gaan proeven hoe het smaakt als u zelf uw eigen ingrediënten gaat roken. Gerookt wordt er in een platte rookoven die op het fornuis kan staan. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt het na de les ook digitaal toegestuurd.
Locatie
Scholengemeenschap De Goudse Waarden, Calslaan 100, Gouda
Kosten toelichting
35 euro voor les van 3 uur
Doelgroep
Alle volwassenen
Type
Workshop / les
Thema
Eten en drinken
bijzonderheden
Als u wilt deelnemen moet u zich op de website van de Volksuniversiteit Gouda (www.vugouda.nl) aanmelden.
Nog geen reacties
Wil je reageren? Meld je dan aan.