Activiteit

Meld je aan voor de bewonersinformatieavond voor De Buurtcamping Gouda

donderdag 28 maart 2024 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

We nodigen je graag uit voor een bewonersinformatieavond van de Buurtcamping op donderdag 28 maart van 19.30 tot 21.00 uur in Ontmoetingscentrum De Walvis. Eerst wat meer over de Buurtcamping. 

Tijdens de Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is. Zo is de Buurtcamping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen. 

Net zoals op een normale camping ben je op de buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en de douchegel van je buurvrouw lenen. Door samen met buurtgenoten de camping op te bouwen of juist mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen. 

Een Buurtcamping wordt echt georganiseerd door en voor de wijk of buurt waarin je woont. Dat houdt in dat buurtbewoners door ons opgeleid en begeleid worden in het organiseren van een Buurtcamping. In een half jaar tijd worden lokale vrijwilligers intensief begeleid door ons in de de Buurtcampus. We helpen hen online en met jivesessies met alles wat er komt kijken bij de organisatie van een Buurtcamping. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid op de camping, vergunningen, fondsenaanvraag, kaartverkoop en de promotie van de Buurtcamping in de buurt waar men woont. 

De Buurtcamping bestaat sinds 2013 en in de afgelopen 10 jaar hebben zo’n 165 Buurtcampings georganiseerd. 

Over de rollen van de Buurtmakers:

Organiseer samen met jouw buurtgenoten een Buurtcamping! Deze worden verdeeld over een aantal rollen, namelijk: 

  • Promotie (denk aan doelgroep bereiken, contact met lokale media, social media, flyers verspreiden)
  • Vrijwilligerscoördinator (denk aan contact met vrijwilligers, indeling maken, mensen in hun kracht zetten, draaiboek maken , organiseren van bijeenkomsten)
  • Productie (denk aan vergunningen, veiligheidsplan, sanitair, elektra, aanspreken van ondernemers uit e buurt voor sponsoring)
  • Financiën (denk aan begroting, projectplan, fondsen/subsidie aanvragen, sponsorplan, financiële administratie, eindafrekening)
  • Programma (denk aan bedenken van programma op camping zelf, samenwerking met sleutelfiguren uit buurt, verspreiding van programma)

Doelstellingen

De Buurtcamping heeft als belangrijkste doelstelling om mensen uit hun eigen bubbel te laten komen: rijk en arm, met of zonder opleiding, met een Nederlandse of niet Nederlandse achtergrond, iedereen ontmoet elkaar op De Buurtcamping! Daarnaast biedt De Buurtcamping een vakantie voor gezinnen die anders niet op vakantie zouden kunnen: 1⁄3 van de plekken op de camping is bedoeld voor gezinnen met een kleine portemonnee. Ook levert De Buurtcamping een bijdrage aan eenzaamheids-bestrijding, participatie, de lokale economie en natuurbeleving.

Op donderdag 28 maart organiseren we een bewonersinformatieavond voor aanpakkers die iets willen betekenen in Korte Akkeren. Van 19.30 tot 21.00 uur ben je van harte welkom in het ontmoetingscentrum De Walvis op de Walvisstraat 1 in Gouda. Meldje aan via kiki@de-buurt.nl

Locatie
Ontmoetingscentrum De Walvis
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Deel dit: