Activiteit

Louis Armstrong Celebration Band; start UP Gouda Jazz Festival

zondag 5 mei 2024 , 15:00 uur
Illustration

Gouda opnieuw Nederlandse Jazzstad! 

De geschiedenis

Sinds begin jaren ’80 stond de Goudse binnenstad elk jaar een paar dagen op z’n kop door het toentertijd geheten ‘Randstad Jazzfestival’. Veel heerlijke jazz optredens in een grote tent op de Markt. Maar ook op straat en in de kroegen. Op het hoogtepunt van het festival waren er zo’n 35 deelnemende bands en kwamen er vele duizenden bezoekers af op optredens van bekende artiesten als Rosa King, Hans Dulfer, Rob Hoeke, Pim Jacobs, Rita Reys en Pia Beck.

Helaas: rond het jaar 2000 verdween Jazz uit de kroegen, en werd het festival niet meer georganiseerd. Het kreeg wel een jaarlijks vervolg in de Schouwburg, onder de naam ‘Yes Gouda Jazz’. Er kwamen weliswaar topartiesten zoals Oleta Adams, maar toch werd het Randstad Jazzfestival door velen gemist. Het evenement in de schouwburg werd in 2012 voor het laatst gehouden.

En nu? Nu pakken we de draad weer op!

Bron: Algemeen Dagblad

Revival Gouda Jazz Festival 2025  gaat op 5 mei 2024 beginnen met een Start UP

Het concert in 2023 van deze fameuze Louis Armstrong Celebration Band (voor Groene Hart Jazz) staat bij een ieder die erbij was nog vers in het geheugen gegrift. Ze kwamen, zagen en overwonnen. Des te leuker is het dat deze doorgewinterde musici op 5 mei a.s. de eerste CD van dit geweldige orkest presenteren. Met niet aflatend enthousiasme laat de band deze keer weer andere bekende en minder bekende pareltjes van de grote meester Louis Armstrong herleven.

Het publiek wordt door dit unieke All Star gezelschap, onder leiding van Trompettist/Vocalist Michael Varekamp en Pianist Harry Kanters meegenomen op een reis naar de tijd dat jazz steevast een feestje was. De muziek leeft, swingt én maakt het personage van Louis haast voelbaar.

What a Wonderful World!

Line-up:

Michael Varekamp ~ Trompet/Vocals
Harry Kanters ~ Piano
Peter Verhas ~ Clarinet/Sax
Harry Emmery ~ Contrabas
Erik Kooger ~ Drums

Trompettist/Vocalist Michael Varekamp werkte als kind als manusje van alles in de Spiegeltent en reisde jaren later de gehele wereld over als stersolist van o.a. de Dutch Swing College Band. Hij wordt inmiddels internationaal beschouwd als een van de specialisten op dit gebied. Michael speelde met o.a. Kenny Ball en Branford Marsalis nadat hij eerder won de Kobe Award in Japan.

Pianist Harry Kanters is een absolute meester in de wereld van de traditionele jazz en speelde wereldwijd met grootheden als Leroy Jones en Jason Marsalis. De twee leiders traden op van Japan tot Amerika en van Australië tot Finland.

Bovendien zijn Varekamp en Kanters de kersverse bevlogen programmeurs van het hernieuwde Gouds Jazz Festival. Reden temeer om ze vanmiddag zelf in actie te zien! Natuurlijk is ook de nieuwe cd verkrijgbaar voor een speciale prijs.

De twee worden omringd door toegewijde musici die hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend hebben. Niet voor niets speelden de overige leden van het gezelschap met o.a. de Reunion Jazz Band, Glenn Miller Orchestra, Scott Hamilton en Lilian Boute.

Locatie
De Spiegeltent
Kosten toelichting
15 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: