Aanbod

Kinesiologie

In 1964 toonde George Goodheart chiropraktor uit Detroit aan dat bepaalde spieren zwak testen als specifieke orgaanfuncties in het lichaam uit balans waren. Zijn onderzoek legde de basis voor de toegepaste kinesiologie. Kinesiologie is een methode om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Het is een therapie waarin moderne westerse technieken gecombineerd worden met technieken uit de klassieke Chinese geneeskunst.

Kinesiologie gaat ervan uit dat alle kennis die we hebben en alle ervaringen die we opdoen, in het lichaam worden opgeslagen. Zelfs als we ons een gebeurtenis niet meer bewust herinneren, is die herinnering nog wel in het lichaam aanwezig. Zo kan het gebeuren dat een nare ervaring van lang geleden nu nog invloed heeft op ons gedrag of op onze gezondheid.

Maar ook overtuigingen (zoals 'ik ben niet goed genoeg', 'ik mag geen ruzie maken') zetten zich vast in het lichaam en kunnen daar bijvoorbeeld eczeem, allergie of schouderkramp veroorzaken. Omgekeerd kunnen lichamelijke klachten ook een verstoring in de psyche veroorzaken. Aanhoudende pijn of jeuk hebben bijvoorbeeld invloed op je emotioneel welbevinden.

Lichaam en geest zijn één geheel. Een verstoring in het ene deel veroorzaakt ook een verschuiving in het andere deel. Dit noemen we de driehoek van gezondheid. Met kinesiologie kunnen we de balans weer herstellen. Hierdoor krijgt het zelfherstellend vermogen van de mens de ruimte om zijn werk weer te doen.

Lichaam en geest zijn één geheel en we werken dan ook vanuit de driehoek van gezondheid.
(afbeelding nog invoegen). Als kinesioloog werk ik met spiertesten.

Illustration
 
Geplaatst op 12 december 2019, 11:22 uur
Deel dit: