Aanbod

Clownsinterventie

Ondersteuning, Theater, Activiteit/evenement, Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Kunst/cultuur/creatief, Voorlichting & advies, Marketing & communicatie

Ga er maar aan staan. Een bijeenkomst organiseren voor meer dan 250 mensen. Eitje voor u wellicht. Zaal en consumpties zijn snel geregeld en gereserveerd, maar wat als u iets extra’s zoekt? De meeste dingen heeft u al een keer geprobeerd. Typetjes voor de ontvangst en als ludieke gids voor uw gasten. Een cabaretier die uw publiek vermaakt en ter plekke een lied improviseert. Een motiverende speech over uithoudingsvermogen van een bergbeklimmer of poolreiziger. Hoe houdt u het publiek dit keer geboeid tijdens de presentatie of groepsdiscussie?

Clownsinterventie
Bring in the clowns!’ Geef uw publiek een frisse kijk op het thema van de dag en laat Clowns Perspectief uw presentaties analyseren en omzetten in beeldende scènes. Hoe dan?

Twee clownsacteurs zijn ‘in burger’ aanwezig in het publiek en luisteren aandachtig naar de presentaties. Ze hebben zich vooraf ingelezen in de materie en zijn op de hoogte van het belang van de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst registreren ze alle indrukken (omgeving,  reacties van het publiek, ruimte, gevoeligheden, publiekssamenstelling, statusverhoudingen, emoties, e.a.). Na afloop van de presentatie komen ze binnen als clownsduo en spelen ze met de referenties die ze tijdens hun analyse hebben waar genomen. Zo ontstaat er een magisch moment waarop ze het publiek een spiegel voor houden door middel van beeldend clownspel. De clowns maken zware materie even licht. Ze vereenvoudigen ingewikkelde onderwerpen of maken ze juist nog veel ingewikkelder. Ze benoemen een onuitgesproken gevoel van het publiek. Ze zijn nieuwsgierig en stellen kritische vragen zonder mensen te veroordelen. Ze brengen ontspanning en bieden nieuwe perspectieven op het onderwerp van de dag. Uw gasten verlaten de bijeenkomst met een onvergetelijke indruk en zullen zich de themadag nog levendig herinneren.

Positieve effecten
Een clownsinterventie

 • Verbetert de samenwerking:
  De gedeelde humor en ervaring creëert een gevoel van verbinding.
   
 • Optimaliseert het rendement van de bijeenkomst:
  Door een speelse onderbreking kan het publiek even mentaal luchten om vervolgens weer aandachtig aanwezig te zijn.
   
 • Past de informatie toe in de praktijk:
  De informatie wordt in beeld gebracht en wordt bij de toeschouwers op een andere plek in de hersenen opgeslagen. Hierdoor wordt het beter onthouden.
   
 • Brengt mensen in beweging:
  Onze clowns brengen verschillende belangen en kwesties in beeld zonder oordeel. Zo maken ze bespreekbaar wat niet besproken wordt. Het publiek voelt zich gezien en gehoord.

 • Brengt ruimte voor zelfreflectie:
  Clowns spelen zowel met inhoudelijke informatie als met de context van de dag. Deze bijzondere cocktail creëert een symbolische spiegel en helpt wat nieuwe inzichten te verankeren.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw eigen bijeenkomst of evenement?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We steken onze neus ook graag in uw zaken.

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 10 juli 2020, 08:52 uur
Deel dit: