Activiteit

Lancering Digitale Leskist

vrijdag 25 april 2014 , 16:00 uur

Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft een educatief en interactief online lesprogramma ontwikkeld voor jongeren in het algemeen en meer specifiek voor scholieren uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Dit lesprogramma, De Digitale Leskist 40-45, is ontwikkeld om jonge mensen te laten kennismaken met de dagelijkse praktijk in conflicttijd. Het wordt op 25 april 2014 om 14.00 uur feestelijk gepresenteerd in Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda. De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit, zal de openingshandeling verrichten.

De Digitale Leskist 40-45 is een educatief en interactief online lesprogramma dat gaat over het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en andere conflicten. De uitwerking van het idee voor de ontwikkeling van dit programma is gebaseerd op de gebruikelijke klassieke werkwijze waarbij vanuit het museum met een houten leskist gevuld met voorwerpen uit de collectie naar scholen werd gegaan om ze voor de klas te presenteren.

Inspelend op het gebruik van nieuwe media beoogt De Digitale Leskist 40-45 een eigentijdse variant hiervan te zijn, waarbij een bereik van jongeren in heel Nederland mogelijk is.
In De Digitale Leskist 40-45 komen de verhalen van toen tot leven tijdens een zoektocht op opa’s zolder. Door middel van foto’s, films en allerlei andere oude en moderne middelen leren jongeren spelenderwijs hoe het dagelijks leven van een kind er toen uit zag.
Zij worden geprikkeld om actief met opdrachten aan de slag te gaan waarin vanuit het verleden verbindingen met recente situaties worden gelegd.

Docenten en begeleiders kunnen alle informatie over het gebruik van dit lesprogramma vinden op  www.dedigitaleleskist.nl. Het lesprogramma is geoptimaliseerd voor individueel gebruik op een computer, maar kan ook klassikaal op een digibord getoond en gespeeld worden.                       

De Digitale Leskist 40-45 wordt gratis aangeboden.

Locatie
Verzetsmuseum Zuid-Holland
meer info over organisatie 06708cq2rlrw7
Deel dit: