Activiteit

VISNIJD

zaterdag 21 september 2013 , 22:30 uur

Theaterwerkplaats “Twee Hondjes” geeft een reprise van het toneelstuk “Visnijd” van Marije Gubbels. De voorstellingen op 721 en 22 september vinden plaats in de leegstaande Vauxhallgarage van Martien van Eijk aan de Spoorstraat.

Het is een unieke lokatie , waar het stuk over twee zussen van een niet te schatten leeftijd afgezonderd van de wereld wonen. Elfriede is gekluisterd aan haar rolstoel en Mathilde heeft een progressieve oogziekte, waardoor ze bijna blind is. Ze leiden een leven vol onverschilligheid, verwaarlozing, verwijten en verliezen zich in boeketreeks-achtige fantasieën. Tot op een dag Barend van Eck in hun uitzichtloos bestaan binnenwandelt.

De loods ruikt nog naar garage en er staat veel oud en vergaan materiaal, waar het ‘decor’ uit wordt opgebouwd. Alleen de schroeven en spijkers worden nieuw gekocht. Dit is een bijna volledig CO2-neutraal decor. Misschien niet handig voor mensen met een stofallergie de voorstelling te bezoeken.

Twee Hondjes is gespecialiseerd in lokatietheater. Eerder speelden ze in een leegstaande winkel, op een eiland midden in de Reeuwijkse Plassen, De Oude Wasserij aan de Graaf Florisstraat, in kantines, gewoon bij mensen thuis (het liefst in de keuken) en op binnenschepen. De ruimte inspireert, dicteert en maakt, na wat aanpassingen van een theatertekst, een bijzondere theatertekst.

Neelie Gerritsen en Cora Pol spelen Elfriede en Mathilde. Maarten van Diesen speelt Barend. De vormgeving is van Ans van de Heuvel en de bewerking/regie is van Janjaap van Elst.

Kaarten (€12,50) zijn alleen via de website te bestellen: www.tweehondjes.net.  Op zaterdag begint de voorstelling om 20.30 en op zondag om 14.30

Meer informatie: www.tweehondjes.net

 

Locatie
Garage complex Martien van Eijk
meer info over organisatie Twee Hondjes
Deel dit: