Activiteit

film The True Cost in de Oostpoort, Goverwelle

donderdag 3 maart 2016 , 20:00 - 0:00 uur

'The True Cost' is de naam van de film die op donderdag 3 maart aanstaande te zien is in de Oostpoort.

The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire, die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en verheldert. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden. En wie kickt er niet op een koopje? De hoofdvraag in deze film: wie betaalt dan de prijs van onze kleding?

Deze film past goed in de 40-dagentijd. Deze tijd voor Pasen is een tijd van inkeer. De film zet je aan het denken. Gelovigen kunnen er een oproep van God in horen om op te staan tegen de uitbuiting van deze tijd en deel uit te maken van een verandering. In de Bijbel is onder meer de volgende tekst te vinden: 'Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen maar dien elkaar in liefde, want de hele wet is vervuld in één uitspraak: 'Heb uw naaste lief als uzelf.' (Galaten 5)

Kerks of niet-kerks, kom in elk geval kijken op 3 maart om 20.00 uur. De film duurt 92 min. en is Nederlands ondertiteld. Na de film is er een hapje en een drankje en gelegenheid om informeel met elkaar van gedachten te wisselen.
De toegang is vrij, er staat een collectebus.

Meer info over de film: http://truecostmovie.com/

Over de Oostpoort: http://www.oostpoort.net In deze protestantse kerk staan eerlijk en duurzaam handelen in toenemende mate in de aandacht omdat dit alles met geloven te maken heeft. http://www.oostpoort.net/pages/activiteiten/rentmeesterschap.php

 

Andere locatie
De Oostpoort, Aderpolderweg 21, 2807 KL Gouda
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
collectebus voor de kosten
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Jeanet Nederland

Hallo,
Ik ben Jeanet van Sorge van Stichting Nepal Treasures. Ik verkoop handgemaakte pashmina shawls en sieraden uit Nepal. Gemaakt door verstoten vrouwen daar, opbrengst voor diezelfde vrouwen.
Is het een idee dat ik met een tafel met deze sieraden en shawls in de Oostpoort sta tijdens de f Lees meer
ma 22 februari 2016 19:11

Ineke van Beijnum

Dag Jeanet, ik vind het een mooi plan, het past prima bij de boodschap van de film denk ik. Je spullen (en jou) heb ik weleens bij Samma gezien. Je berichtje aan de Oostpoort was al met ons gedeeld. Je hoort gauw van ons, Ineke
di 23 februari 2016 11:34
Wil je reageren? Meld je dan aan.