Activiteit

Twee Hondjes speelt Maria Stuart van Dacia Maraini in de Chocoladefabriek

vrijdag 1 april 2016 , 20:30 uur

Op 1, 2, 8 en 9 april speelt Twee Hondjes ‘Maria Stuart’ in de Chocoladefabriek. De voorstellingen beginnen alle avonden om 20:30 uur.

Het toneelstuk van Dacia Maraini, bewerkt en geregisseerd door Janjaap van Elst, laat de historische strijd zien tussen Elisabeth I, koningin van Engeland, en Maria Stuart, koningin van Schotland.


Engeland is een zeevarende en koloniale mogendheid, verwikkeld in een strijd tussen katholieken en het opkomend protestantisme. Het is de tijd waarin een koningin op de troon niet de voorkeur heeft en het verwekken van een mannelijke opvolger als een dure plicht wordt beschouwd.
Voor Elizabeth I en Maria Stuart wordt vanaf hun geboorte alles bepaald: met wie ze trouwen; welke geloof ze moeten verdedigen en welke politiek ze moeten voeren om hun macht te behouden of te krijgen.
In deze voorstelling proberen beide dames een weg te vinden binnen het niemandsland van hun identiteit.

Theaterwerkplaats Twee Hondjes, met dit keer Nelie Gerritsen, Cora Pol, Carien van Ree, Mirjam van Esschoten en Yvonn Krijnberg in de gelederen, speelt dit stuk op de leegstaande, tweede etage van de Chocoladefabriek; boven de bibliotheek en boven Kruim. Een locatie die tot de verbeelding spreekt en bovendien smaakt naar meer!

De eerste voorstelling is bovendien de première van de themaperiode ‘#NIEMANDSLAND: waar liggen jouw grenzen’ die door de Chocoladefabriek en haar bewoners wordt georganiseerd.


Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen via www.tweehondjes.net

 

Kosten toelichting
zie www.tweehondjes.net
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: