Activiteit

4 mei arrangement met Yvonne Keuls in de Schouwburg, Stolpersteine wandeling en muziek van Mulder & son

donderdag 4 mei 2017 , 11:00 - 16:30 uur

Elk jaar op 4 mei herdenken wij de slachtoffers van oorlogen en geweld. Zo ook weer dit jaar. Het VerzetsMuseum Zuid Holland biedt in samenwerking met de Goudse Schouwburg en de Sticting Gouds Metaheerhuis een programma aan dat bestaat uit een ontvangst in het VerzetsMuseum waar de kofie en thee met iets lekkers voor u klaar staat. Als u daar hebt rondgekeken zal Mulder & son een muziekvoorstelling met prachtige filmbeelden geven die voorlopig niet meer van uw netvlies af gaan.

Stolpersteine, steentjes van 10 bij 10 centimeter met de namen van vermoorde Joden, geplaatst in de stoep voor het huis waar ze eens gewoond hebben, is het volgende dat u zult zien. Wij wandelen langs een paar van deze locaties en vertellen u wie er gewoond hebben en wat voor mensen het waren. In hun namen keren zij weer.

De wandeling eindigt bij de Goudse Schouwburg alwaar Yvonne Keuls  een theatervoorstelling geeft en voorleest uit haar nieuwe roman over een half Joods gezin dat tracht te overleven in de tweede wereldoorlog.

's Avonds om 19.15 uur is er een korte herdenking in het Metaheerhuis, Oosthaven 31, de vroegere locatie van het Joods bejaardencentrum. Daarna kunt u daar aansluiten bij de stille tocht die leidt naar de herdenking op de markt om 20.00 uur.

 

Kosten toelichting
€ 35 voor rondwandeling, muziek en schouwburgvoorstelling
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 jaar
Illustration
 
Deel dit: