Activiteit

Clubavond met Jos Palm

vrijdag 27 oktober 2017 , 20:30 uur

Begin deze maand verscheen zijn nieuwste boek, De gewone man, een kleine mensheidgeschiedenis, over de gewone man door de hele geschiedenis. De gewone man, die er altijd al is geweest, maar over wie je niets leest in de geschiedenisboeken.

Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm tijdens onze Clubavond het verhaal van de gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.

 

De Chocoladefabriek in clubsetting

Een Clubavond, dat betekent de Chocoladefabriek in clubsetting, een ongedwongen en intieme sfeer. Het is de kans direct in gesprek te komen met de gast of het gewoon over je heen te  laten komen onder het genot van een drankje van Kruim. Je maakt hoe dan ook deel uit van deze bijzondere ervaring en doet kennis op die je achteraf zeker zal willen delen. 

 

Jos Palm

Jos Palm is historicus en journalist, schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Hij schreef onder andere ´De vergeten geschiedenis van Nederland´, en ´Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink´. 

'De Gewone man' Historicus Jos Palm zocht hem op en beschrijft het leven van ‘gewone mannen’ door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun.

  

De avond verder vullen

Vooraf iets eten bij Kruim? Dat kan, met een combi-ticket ben je verzekerd van een avondvullend programma: vooraf genieten van een overheerlijke (vegetarische)hamburger om vervolgens aan te schuiven voor Jos Palm.

Locatie
Chocoladefabriek
Kosten toelichting
€5,00 bibliotheek- en SVAL-leden | €7,50 overige gasten / Combi-ticket: €15,00 leden | €17,50 overige gasten
Illustration
 
Deel dit: