Activiteit

Bezoek LichtKunstGouda 2017 en ga X-TREEM !

do 14 dec 2017 - vr 29 dec 2017 , 17:00 - 21:00 uur

Kunststichting Firma van Drie presenteert in deze 6e editie voor haar 10-jarig jubileum tien lichtkunstwerken en installaties met het thema 'X-treem'. Na uitsluitend wit licht vorig jaar, worden is deze editie extreem veel kleurig. Daarnaast worden andere extremiteiten in lichtkunst getoond, waarbij een deel van de kunstenaars zich heeft laten inspireren door het extreem gewelddadige wereldnieuws van dit jaar. 

De expositie is 's avonds tussen 17.00 en 21.00 uur te zien in de Jeruzalemkapel, Firma Van Drie en de aangrenzende museumtuin, allemaal op loopafstand van elkaar. Tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 15 december is LichtKunstGouda eXtra lang geopend, van 14.00 tot 22.00 uur!

Wat is er zoal te zien en te beleven? Ervaar de X-treem ronddraaiende led-licht installatie 'Phyllotaxis'. Dit nieuwste werk van Joris Strijbos en Daan Johan laat je in een hypnotiserende draaikolk van abstracte kleurenpatronen kijken. De XXL lichtkunstobjecten van Robert Roelink vallen op door heftige kleuren en een opvallende verschijningsvorm, zoals het knalgele 'Fallen Humanity'. Ook opvallend én X-tra hoog is de rode neon-installatie 'To see or not' van Paul Baartmans in de museumtuin. Robin Weijers toont met zijn 'X-swing' twee interactieve lichtschommels, waarbij bezoekers zelf de beamer en lichten mogen aansturen. X-treem heftig zijn zowel het licht als de gekleurde nabeelden van de stroboscopische lichtvelden die bezoekers kunnen ervaren bij het werk 'Spectra' van Matthijs Munnik. Naast alle heftigheid ook rust in de vorm van het X-treem kwetsbare Suikerwerk door Mayke Verhoeven. Ervaar het zelf en ga X-treem bij LichtKunstGouda!

Kijk voor het complete programma en deelnemende kunstenaars op de website.

Locatie
en Firma Van Drie + museumtuin, Achter de kerk 13 en 14
Kosten
Gratis
start / einde
Gestart op do 14 december 2017. Beƫindigd vr 29 december 2017

Illustration
 
Deel dit: