Activiteit

Natuur in de stad? Ja hoor!

donderdag 14 december 2017   |   20:00 - 22:00 uur   |   Het Inspiratiehuis,...

Natuur in de stad? Ja hoor!
Kom voor inspiratie naar de interactieve lezing die Niels de Zwarte (natuurhistorish museum Rotterdam) voor de Federatie Gouda verzorgt op 14 december, aanvang 20.00 uur.

Op donderdag 14 december 2017 zal Niels de Zwarte een lezing geven over Natuur in de Stad. Is er natuur in de stad? Welke dieren en planten kun je vinden in de stad, waar dan en waarom leven ze hier? Wat kun je doen om de biodiversiteit in de stad te verhogen?Deze avond staat in het teken van deze vragen en Niels zal hier uitgebreid op ingaan. De stad kan wel eens een beter biotoop zijn dan het omliggende gebied.
Niels is hoofd van Bureau Stadsnatuur en adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en zal daarom ook diverse voorbeelden geven uit de Rotterdamse praktijk.

Dit jaar schreef hij een boek met twee architecten, genaamd “Stadsnatuur Maken”. Daarin wordt het “natuurinclusief” ontwerpen, inrichten en bouwen van de stad gepromoot. Omdat er in de komende jaren nog zoveel in de stad wordt gebouwd, is dit een belangrijk onderwerp voor de toekomst. Niet alleen planologen en ontwerpers, maar ook iedere stadsbewoner kan een bijdrage leveren aan een biodiverse stad.

Een natuurlijke stad is een mooie en leefbare stad. Voor mens, dier en plant. Het belooft een inspirerende avond te worden!
Donderdagavond 14 december, aanvang 20.00 uur
Het Inspiratiehuis, Peperstraat 20
Entrée € 5 euro

De lezing is een initiatief van de werkgroep Duurzaamheid van de Federatie Gouda: Wij vinden onze inspiratie daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken.

kosten toelichting: € 5, -
doelgroep:  Alle volwassenen
locatie: Het Inspiratiehuis, Peperstraat 20, Gouda