Activiteit

Spasmodique + Anemone

vrijdag 8 december 2017   |   21:00 - 0:00 uur   |   So What!

In 1982 probeerde een groep jongens uit Rotterdam de koude oorlog, de economische crisis en de jeugdwerkloosheid te vergeten. Muziek werd voor hun een uitweg om te ontsnappen. Wanhoop, angst en woede werd vertaald in huilende gitaren en rauwe zang. Dit is Spasmodique.

De generatie van toen leek in te stemmen met de band en al snel nam het aantal fans toe. De energieke, meeslepende optredens maakten het dat de band een sterkte reputatie kregen. In de eerste jaren neemt de groep een aantal cassettes op, later werden dit albums en eps. De band wordt zelfs in West-Duitsland en Oostenrijk erg populair.
Maar na wisselingen van bandleden waar geen einde aan leek te komen, besloot de band in 1991 er een punt erachter te zetten. Zonde, want tijdens de afscheidstournee bleek hoe populair de band eigenlijk wel niet is. In 2002 leken ze zich dat eindelijk te beseffen, want de band kwam weer bij elkaar. Het meest recentelijke werk komt uit 2016, namelijk het album Six, gevolgd door een reeks optredens door Nederland. En toen was het vrij duidelijk dat er nog steeds veel trouwe fans zijn.

8 december staan ze in So What!, met Anemone als support. Ze zullen bewijzen dat ze nog even scherp zijn als 35 jaar geleden, met ragfijne gitaarlijnen en rauwe klanken die de generatie van nu ook zal aanspreken. Het onheilspellende karakter van de band zal de hoeken van het podium vullen. Alsof er niks is veranderd.

kosten: met korting
kosten toelichting: €8 leden, €10 niet leden
doelgroep:  Alle volwassenen
leeftijd: Vanaf 12 jaar

LET OP:
Hier willen we je graag een Youtube-video tonen, maar dat kan pas nadat je cookies hebt geaccepteerd.