Activiteit

Voor breifanaten & kunstliefhebbers: Kunstproject 'Uit Zicht'

dagelijks   |   12:00 - 17:00 uur   |   Schoolmeesterswoning | Jeruzalemkapel

Van januari tot en met maart 2018 vindt 'Uit Zicht' plaats. Dit nieuwe kunstproject van Firma Van Drie in de Jeruzalemkapel heeft als doel ouderen en kunstenaars met elkaar in contact te brengen.

Een deel van het project is gezamelijk een kunstwerk maken, bestaande uit handgebreide, ouderwetse witte wollen hemden: van borstrokken tot herensinglets, van onderblouse tot kinderhempje. Deelnemers worden uitgenodigd om mee te breien. Dit kan thuis of tijdens de breisoos bij de Jeruzalemkapel, elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Voor wol en patronen wordt gezorgd. Opgeven kan bij uw woonconsulent of activiteitenbegeleider of bij breicoordinator Frances van Gool via: txtproducties@gmail.com of telnr. 06 51955515.

In dit project laten beeldend kunstenaars zich inspireren door en werken samen met ouderen o.a. via stichting zorgpartners Midden-Holland. Uitgangspunt is de positie van ouderen in persoonlijk opzicht alsook in onze maatschappij. Daarnaast is er een bijzondere samenwerking met Museum Gouda!
Deelnemende kunstenaars werken deze periode als artist in residence.
Dit zijn Jan Mostert, Mirjam Lampe, Marie Lexmond, Harry Stangenberger, Petra Werlich en Bram Tackenberg.

De Jeruzalemkapel is geopend voor publiek op donderdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis.

kosten: gratis
type:  Tentoonstelling
datum: do 15 februari 2018
gestart op: do 11 januari 2018
beëindigd op: ma 2 april 2018
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk