Activiteit

9e expositie "GoudsWerk"

vr 1 jun 2018 - vr 31 aug 2018 , 8:30 - 16:30 uur

Vanaf zaterdag 1 jun1 tot 31 augustus 2018 is de 9e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te bezoeken. U bent van harte welkom!

We zijn blij dat weer drie nieuwe exposanten, Iris Rijntjes, Jan van der Spree en Ans Kool hun prachtige kunstwerken aan ons willen tonen.
 
Iris Rijntjes
Sieraadontwerpster Iris maakt bijzondere sieraden van zilver, staal en stof. Al zo’n 20 jaar is ze bezig met het ontwerpen van sieraden en (lichaams)objecten. Ze deed dit eerst naast haar beroep als landschapsarchitecte, maar sinds 5 jaar als zelfstandig sieraadontwerpster. Ze heeft opleidingen en cursussen gevolgd aan de Vrije Academie Rotterdam en Vakschool Schoonhoven.
In haar werk zoekt zij naar simpele, krachtige lijnen en unieke ontwerpen. Ze laat zich hierbij inspireren door de natuur, maar ook door het materiaal zelf. Daarbij zoekt zij naar subtiliteit en schoonheid. Vaak ontstaat dit door het toevoegen van andere materialen zoals bijvoorbeeld klei of (edel)stenen.
Iris is lid geweest van het kunstenaarscollectief Galerie Zone (Leiden) en heeft een periode gewerkt in het atelier van de Goudse edelstaal kunstenaar Menno Meyer. Ze exposeert meerdere malen per jaar haar sieraden tijdens tentoonstellingen en kunstroutes.
Meer werk van Iris kunt u zien op haar website www.irisrijntjes.nl. Ook kunt u altijd een afspraak maken in haar atelier aan de Van Swietenstraat in Gouda.
 
Jan van der Spree
Medio 1970 is Jan in de fotografie werkzaam in een winkel, hij maakt trouwreportages en industriële foto’s.
Na ongeveer 30 jaar is hij naar de  Koninklijke Bibliotheek in Den Haag gegaan voor fotografie van ons cultureel erfgoed.
Zes jaar later vertrok hij naar een particulier bedrijf met hetzelfde werk en is daar nu nog steeds werkzaam.
Sinds 1970 is Jan lid van de Goudse Fotoclub als belangrijkste klankboord voor zijn vrijetijdsfotografie.
Het werk is divers Landschap, met een voorkeur voor loopafstand van zijn huis, telkens terugkerend naar dezelfde plek. Maar op straat vind hij zijn meeste beelden. daar zijn vaak mensen aanwezig. Op drukke dagen is Jan in grote steden te vinden, met een voorkeur voor Amsterdam. Techniek vindt hij erg belangrijk. De foto’s print hij zelf om de kwaliteit in eigen hand te houden. De afdrukken zijn voor hem het eindresultaat.
Hij plant ongeveer 15 dagen elk jaar voor evenementen. Van de 6000 beelden bewaart hij er ongeveer 1000. Daarvan heeft Jan er ongeveer 40 als zijn favoriet en deze worden dan in Photoshop bewerkt en vervolgens wordt er een inktjetprint van gemaakt. De laatste 10 jaar heeft dit proces ongeveer 400 beelden opgeleverd. Voordat Jan tot een keuze komt moet de foto minstens een halfjaar oud zijn en diversen keren  bekeken zijn.
 
Ans Kool
Na jaren werken in de gezondheidzorg kan Ans nu veel tijd besteden aan haar hobby's, schilderen, beeldhouwen en keramieken.
Schilderen doet ze al jaren en zelfs met haar moeder van 94 jaar.
Op haar website zie je de verschillende kunstwerken.
Ans exposeert nu met schilderijen opgezet in olieverf.
Deze onderwerpen heeft ze gekozen naar aanleiding van gebeurtenissen uit haar leven.
Zij verwijzen naar het boerenleven zoals schapen voeren, koeien en kippen.
Daarnaast heeft ze naar aanleiding van een vakantie in Marokko de prachtige woestijn geschilderd.

Meer werk van Ans kunt u zien op haar website www.anskool.com
 
U kunt de kunstwerken bekijken van 1 juni tot 31 augustus op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur.
 
Deze expositie is georganiseerd door de vrijwilligers Janny de Keijzer en Sjouk Engels.
 

Locatie
Gouwestein
van Bergen IJzendoornpark 7
Gouda
Kosten
Gratis

Gestart op vr 1 juni 2018. Beƫindigd vr 31 augustus 2018
Illustration
 
Deel dit: