Activiteit

WORKSHOP GROEI - investeer in jezelf

dinsdag 25 september 2018 , 20:00 - 22:00 uur

Het beste instrument dat je hebt – in welke situatie dan ook – is jijzelf. Of het nu gaat om persoonlijke keuzes, om lastige situaties op het werk, uitdagingen in de buurt of familiaire kwesties. GROEI draait om persoonlijk leiderschap. Denk hierbij zeker niet alleen aan je werk, maar ook aan je gezin, je familie, de buurt, de vereniging of de kerk waarvan je onderdeel bent. Misschien denk je, ‘maar ik ben geen leider’. Wij geloven van wel, want overal waar je komt kun je invloed hebben. Voor GROEI gebruiken we één van ’s werelds bestsellers ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’, geschreven door Stephen Covey.

Covey

Stephen Covey (1932-2012) formuleerde zeven levensbelangrijke eigenschappen die ons helpen in onze persoonlijke groei en in relatie tot alle mensen om ons heen. Hij gaat bijvoorbeeld in op het belang van proactiviteit, visie en planning. Maar, zegt Covey, we moeten niet onafhankelijk willen zijn, maar wederzijds afhankelijk. We moeten elkaar nodig willen hebben en zo ontdekken hoe mooi ieder mens is. De volgende drie eigenschappen gaan dan ook over de relatie met de mensen om ons heen: win-win denken, eerst begrijpen en dan begrepen worden en synergie. Als je goed oplet, zie je deze eigenschappen dagelijks fout gaan om je heen. Je kunt nog zo briljant zijn, maar in je eentje behaal je geen duurzaam succes. Daarvoor moet je niet alleen jezelf kunnen leiden, maar ook betrokken zijn bij de levens en werkzaamheden van de mensen om je heen! Als laatste behandelt hij de eigenschap ‘de zaag scherp houden’: een gezonde balans. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Inhoud

In vier avonden nemen Arnout van Nieuwkoop en Arie Jan van de Wetering je mee door deze zeven eigenschappen. We bespreken de theorie, vullen het aan met persoonlijke voorbeelden en maken het eigen door verschillende opdrachten. Ons doel is dat jij iedere avond met een nieuw inzicht en mogelijk plan naar huis gaat. GROEI van jou: daar draait het ons om. Wij zijn overtuigd en buitengewoon enthousiast over de zeven eigenschappen van Stephen Covey. Arnout is getrouwd met Elisabeth en gespecialiseerd in online communicatie. Hij woont in het centrum van Gouda en hij vindt naast communicatie, mensen en gedrag ook ontzettend boeiend. Arie Jan is getrouwd met Yvonne, heeft drie kinderen, houdt ervan mensen te coachen, is community builder en initiatiefnemer van Een Heerlijk Thuis. Verder kennismaken? Bekijk de video!

GROEI is een workshop van 4 avonden. De eerste avond, 25 september 2018, kun je GRATIS meedoen. Enthousiast? Doe dan ook de drie overige avonden mee.

Praktische informatie
Dinsdagen: 25 september, 16 oktober, 6 en 27 november 2018
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Doelgroep: Alle leeftijden, max. 50 personen.
Locatie: Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda
Koffie & thee: wij trakteren
Parkeren: Gratis
Kosten: De eerste avond (25 september) is een gratis introductieavond. De hele workshop van vier avonden volgen kost €25,00.
Vragen over Groei? Stuur een email naar: contact@eenheerlijkthuis.nl

Aanmelden!
Deze workshop niet missen? Meld je snel aan via aanmelden@eenheerlijkthuis.nl (GROEI plus naam).
Doe je dit voor 14 september 2018? Dan krijg je het boek ‘De kleine Covey’ (t.w.v. €9,99) cadeau!

Locatie
Nelson Mandela Centrum
Kosten toelichting
€ 25,00. Dit is voor de huur, catering, materialen
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
https://www.facebook.com/eenheerlijkthuis/videos/311183489461466/
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
15
Deel dit: