Activiteit

Inzitten van RegentenSofa

zondag 30 september 2018 , 13:30 - 15:00 uur

De RegentenSofa is een fraaie ontmoetingsplek aan het Regentesseplantsoen, nabij de Korte Dwarsstraat. Binnenkort zal een groot aantal betrokkenen voor het eerst op deze SocialSofa gaan zitten: vrijwilligers, omwonenden, supporters, sponsors en wie het een mooi ding vindt. Op zondag 30 september vanaf 13:30 wordt er een feestje met drankjes en hapjes rondom de RegentenSofa gehouden. Dan wordt deze kunst in de openbare ruimte aan de gemeente overgedragen.
 
Sinds medio mei waren zo’n 16 vrijwilligers druk bezig om de betonnen bank met mozaïek te bekleden. Dat gebeurde in een garage nabij de Vrouwentoren aan de Nieuwehaven, die Verfhandel Natte ter beschikking heeft gesteld. Het mozaïeken was een nauwkeurig werk van knippen, puzzelen en plakken van talloze, kleurige glasstukjes. De vrijwilligers mogen trots zijn op het resultaat!

Een SocialSofa is een betonnen buurtbank, bekleed met mozaïekkunst. Er zijn er al tientallen gerealiseerd, bijvoorbeeld in Zoetermeer, Waddinxveen en Woerden. De vorm is overal dezelfde; de bekleding met mozaïek is uniek voor elke plek. Voor de RegentenSofa heeft de Goudse kunstenares Mieke de Haan het ontwerp gemaakt. Het frisse en rustige voorjaarsgroen past bij een ouderwets park.

Binnenkort kan men op de RegentenSofa genieten van het uitzicht over het water en op de oude panden aan de overkant. Omwonenden, wandelaars of watertoeristen kunnen er een tafel bijzetten en met elkaar een glaasje drinken.
Intussen is het groen bij de Sofa vernieuwd en is het Regentesseplantsoen een fraai singelpark geworden.
 

Locatie
Regentesseplantsoen nabij Korte Dwarsstraat
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: