Activiteit

Groenendaalkwartier 1e Fairtradestraat van Nederland!

zaterdag 27 oktober 2018   |   11:00 - 17:00 uur   |   Hoek Korte en Lange...

Op zaterdag 27 oktober (de start van de landelijke Fairtrade Week) 11 uur geeft wethouder Thierry van Vugt op de hoek Korte en Lange Groenendaal het startsein van een feestelijke week in het Groenendaalkwartier, samen met kinderburgemeester Tess Huijsmans.

 

Het Groenendaalkwartier is uitgeroepen tot eerste Fairtradestraat in Nederland. In dit gebied in de binnenstad van Gouda is een zeer hoge dichtheid van fairtradewinkels. Het Groenendaalkwartier bestaat uit Lange en Korte Groenendaal, Naaierstraat en Achter de Vismarkt

 

Vanaf 11.15 uur zullen vertegenwoordigers van de gemeente, winkeliersvereniging en Fairtrade Gouda samen met het publiek een wandeling maken langs de elf fairtradewinkels en lunchrooms in het kwartier. Alle winkels en eetgelegenheden maken die dag iets feestelijks van hun etalage en ze zullen herkenbaar zijn aan speciale borden met logo’s. Ook daarna zijn er nog een hele week acties.

 

De elf fairtrade winkels en lunchrooms in het Groenendaalkwartier zijn:

 

Lunchcafé curcuma (Korte Groenendaal 21), Puur (Naaierstraat 4), Banketbakkerij en Lunchroom van den Berg (Lange Groenendaal 32), GoudaLijsten (Lange Groenendaal 34), Wereldwinkel (Lange Groenendaal 38), Karakter (Lange Groenendaal 49), Terre des Hommes (Lange Groenendaal 55), Inspiratiewinkel Eressëa (Lange Groenendaal 97), House of Goods (Lange Groenendaal 80), Edelsmid FB (Lange Groenendaal 112) en Natuurwinkel (Lange Groenendaal 99).

Kosten
Gratis
Locatie
Hoek Korte en Lange Groenendaal