Activiteit

Theatermonoloog Verzet en Dromen

vrijdag 15 februari 2019 , 20:00 - 22:00 uur

Op 15 februari komt actrice en regisseur Annet Henneman naar Gouda met de bijzondere monoloog 'Verzet en Dromen'. Annet Henneman brengt persoonlijke verhalen over het leven in oorlog en onderdrukking, afgewisseld met muziek en een fotoreportage. De voorstelling begint om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314. Iedereen is welkom. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte.

Annet Henneman is een theatermaakster die al meer dan 20 jaar met acteurs, regisseurs en journalisten uit conflictgebieden werkt. Ze leeft vaak voor langere tijd met deze mensen samen. “Zo bouw ik een band met hen op en willen ze me dingen vertellen”. Haar gezelschap heet Teatro di Nascosto, vrij vertaald “verborgen theater”.

VOORSTELLING
Henneman maakt voorstellingen die een mix zijn van theater, journalistiek en antropologie. Een theatervorm om waargebeurde verhalen over het leven in conflictgebieden in het Midden-Oosten te vertellen. Op basis van haar laatste reizen, waaronder naar Mosoel in januari 2018, creëerde ze deze monoloog "Verzet en Dromen". Zij vertelt over het leven en de dromen….dromen van moeders, kinderen, geliefden in Koerdistan en Palestina, die niet weten of er wel een morgen zal zijn. De monoloog wordt ingeleid met foto’s en neemt je mee naar een wereld die voor de meesten van ons veelal niet te bevatten is. Het is net alsof je even op bezoek bent bij de mensen die daar leven. Een voorstelling voor iedereen die nieuwsgierig is naar de werkelijkheid achter het nieuws.

MAALTIJD
Ieder die meer wil weten over de persoonlijke ervaringen van Annet Henneman en Teatro di Nascosto kan om 18.30 uur deelnemen aan een eenvoudige maaltijd en haar spreken. Voor deze maaltijd, voorafgaand aan de voorstelling, is aanmelding verplicht via email: theatermaaltijd@ontmoetingskerkgouda.nl

Locatie
Ontmoetingskerk Gouda
Kosten toelichting
na afloop is er een collecte
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Verplichte aanmelding voor de maaltijd 18.30 uur, theatermaaltijd@ontmoetingskerkgouda.nl.
Voor de voorstelling om 20.00 uur is geen aanmelding nodig.

Met dank aan aan onze sponsors:
Kerk en Wereld, GoudaPot, WijkteamOost, Stichting Pieter Bastiaan, Stichting Dient Elkaar met Blijdschap, Stichting Jac. Bezemer.
Illustration
 
Deel dit: