Activiteit

Fairtrade dag in Groenendaalkwartier

zaterdag 11 mei 2019   |   13:00 - 17:00 uur   |   Groenendaalkwartier, hoek...

De Fairtrade Dag op 11 mei in Gouda in en rond het Groenendaalkwartier. De belangrijkste momenten zijn: 13.30 uur – Lange Groenendaal 32: Onthulling straatnaambord ter hoogte van Banketbakkerij Van den Berg - Zangeres Sofie de Bruin zingt Fairtrade lied. 14-15-16 uur - Maskerade speelt Max Havelaar in tuin Banketbakkerij Van den Berg -Tussendoor trekt de theatergroep dansend en zingend door de straat

Maskerade speelt drie keer Max Havelaar

De Waddinxveense straattheatergroep Maskerade speelt op Fairtrade Dag op 11 mei in Gouda drie keer de voorstelling Max Havelaar. Dat is het verhaal over de uitbuiting van de Indonesische bevolking door de Nederlandse overheerser. Indonesië was twee eeuwen geleden een kolonie van Nederland, dat de macht gebruikte om de bevolking uit te persen. In de huidige tijd zijn het de multinationals die de macht hebben. Daar gaat Max Havelaar in feite óók over.


Max Havelaar is het verhaal van Eduard Douwes Dekker, beter bekend onder zijn schrijversnaam Multatuli, wat betekent ‘Ik heb veel geleden’. Het verhaal is een aanklacht tegen de Nederlandse overheersing.


Inmiddels is Max Havelaar een wereldbekend keurmerk voor eerlijke producten. De organisatie Fairtrade is daar uit voortgekomen.

 

Kosten
Gratis
Locatie
Groenendaalkwartier, hoek Naaiersstraat-Lange Groenendaal (Banketbakkerij en Lunchroom van den Berg)
2 reacties

Harry Clemens

Hartelijk dank, Wim, voor de video-opname!! Het was een mooie activiteit, leuk om terug te zien!
17-mei-2019 21:28
Wil je reageren? Meld je dan aan.