Activiteit

Fancyfair voor Wereld Wijd voor Kinderen op 7 september

za 7 sep 2019 - zo 8 sep 2019 , 10:00 - 15:00 uur

Op zaterdag 7 september 2019 vanaf 10:00 uur tot 15:00 uur houdt de stichting Wereld Wijd voor Kinderen (hierna WWvK) een fancy fair in het gebouw van het apostolisch genootschap aan de Bontekoesingel 1 in Gouda. De stichting is het initiatief van het genootschap.

De onderstaande activiteiten die op deze zaterdag zullen plaatsvinden zijn:

·       Fancyfair

·       Loterij

·       Activiteit voor de kinderen

·       Koffie, thee en limonade met gebak

·       Rond 14:00 allerlei (warme) lekkere hapjes

Alle bovenstaande activiteiten komen ten gunste voor WWvk.
Kunt u niet aanwezig zijn, mag u ook een vrijwillige donatie doen op rekening van WWvk, IBAN: NL31INGB 000 000 1984 met de vermelding: Project Gouda.

Het doel ervan richt zich op het verbeteren van voorzieningen voor kinderen die noodzakelijk zijn voor hun ontwikkeling in binnen- en buitenland, alsmede zich in te zetten tot verbetering van het leefklimaat van kinderen in de wereld. Heel ver maar ook dicht bij huis.

Het is een non-profitorganisatie die valt onder de Goede Doelen. De inkomsten worden verworven door periodieke donaties, eenmalige giften en sponsoracties. De inkomsten worden besteed aan verschillende projecten in binnen- en buitenland. Er wordt  gecontroleerd of het geld bij de projecten terecht komt.

WWvK ontstond in 2008. De stichting rust op 4 pijlers:

1.    Langlopende projecten, waaronder de Tunesiëgroep waar jonge mensen zich inzetten voor het begeleiden van gehandicapte kinderen en het onderhouden en vernieuwen van hun onderkomen.

2.    Stageprojecten. Kansarme kinderen in Afrika begeleiden en zorgen voor noodzakelijke huisvesting en een beter leefklimaat, zoals het zorgen voor watervoorziening door putten te slaan, latrines te bouwen. In Togo werden 1200 kinderen getest op hun gezichtsvermogen en zo nodig voorzien van een bril.

3.    Droomdekentjes Nijkerkerveen.

De aanvrager wil door het maken van deze dekentjes voor zieke kinderen de kinderen weer vertrouwen in zichzelf en in de wereld geven. Herontdekken van eigen kracht en veiligheidsgevoel opnieuw weerbaar maken.

4.    Hulp aan kinderen in Haarlem die niet met vakantie kunnen

De gemeenschap Haarlem van het Apostolisch Genootschap werkt al een aantal jaren samen met twee kerken in Haarlem-Schalkwijk.

De diaconieën van de Haarlemse kerken willen iets doen aan de kinderen van 8-12 jaar die door armoede deze zomer niet met vakantie kunnen.

Wilt u een project ondersteunen dan kunt u ter financiering een aanvraag indienen bij het bestuur van WWvK. Voorwaarden zijn dat het project betrekking moet hebben op structurele ontwikkelingskansen van kinderen. Zie voor nadere informatie projectondersteuning https://www.wwvk.nl/kan-wwvk-mijn-project-steunen

 

start / einde
Gestart op za 7 september 2019. Beƫindigd zo 8 september 2019
Illustration
 
Deel dit: