Activiteit

14e Expositie GoudsWerk

za 7 sep 2019 - vr 29 nov 2019   |   8:30 - 16:00 uur   |   Gouwestein Zorgcentrum

Vanaf 7 september tot 30 november 2019 is de 14e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te bewonderen. Laat u verrassen en kom vooral kijken! De organisatoren van deze expositie Janny de Keijzer en Sjouk Engels zijn laaiend enthousiast over het werk van deze drie Goudse kunstenaars:
 
Anne-Marie Schoonderwoerd
tekeningen en schilderijen
Werken aan een schilderij of tekening voelt voor haar als een vakantie, de aandacht die het vraagt maakt haar vrij. Zij werkt het liefst aan een groot formaat. Het getoonde werk is divers.
Een aantal portretten is eerder geëxposeerd tijdens de Goudse Zotte Zaterdag in 2018.
Anne-Marie dankt Hans van der Linden voor zijn opmerking “de restvorm is net zo belangrijk” (ze kreeg er in het waarnemen een hele nieuwe wereld bij). Suzanne Schuttelaar dankt ze voor haar coaching en Ruud Verkerk voor het delen van zijn technische vaardigheden.
Anne-Marie heeft een voorkeur voor het werken met houtskool aan een portret en/of model.
Ze raakt geïnspireerd door het werk van leesvriendin Marie Louise Hazen. Een aantal van de getoonde werken is direct gerelateerd aan foto’s van Marie Louise. Ze vindt het dan ook een voorrecht om samen te mogen exposeren.
Een website is onder constructie, voor informatie email naar wlb@xs4all.nl
 
Marie Louise Hazen
fotografie
 De aanleiding om te gaan fotograferen is eigenlijk wel bijzonder.
Marie Louise is leerkracht op de Carrousel hier in Gouda. Naast lesgeven, moeten er natuurlijk ook rapporten geschreven worden. In een rapport wil je ook heel persoonlijke complimentjes geven. Thuis, aan haar bureau, bedolven onder toetsuitslagen, kon ze zich niet altijd een leuke situatie voor de geest halen. Dus: Tom Poes verzin een list! Vanaf dat moment nam ze haar fototoestel mee naar school. Ze nam foto’s in de gymzaal, op het plein, in de klas en zag met wat een plezier en passie de kinderen bezig zijn.
En dat is wat ze probeert vast te leggen in haar foto’s: de focus, het plezier, de passie. Ze kiest vaak voor zwart-wit, het maakt het tot een beeld van alle tijden.
Marie Louise is blij dat ze in zo’n vertrouwde sfeer haar foto’s heeft kunnen maken.

De afgelopen jaren heeft ze diverse cursussen gevolgd. Haar eerste cursus was in Cultuurhuis De Garenspinnerij bij Francis Frionnet, die moed gaf door altijd op een heel zorgvuldige manier de foto’s te bespreken. Ook is ze lid van De Goudse Fotoclub, waar ze altijd een klankbord vindt. De contacten met Anne-Marie Schoonderwoerd, met wie ze exposeert, zijn altijd inspirerend. Daar is ze blij mee.
Contact: ml_hazen@hotmail.com
 
Anne-Marie Zwart
sieraden en sculpturen
 Tien jaar geleden heeft ze de opleiding goudsmeden gevolgd aan de vakschool in Schoonhoven. Daarna is Anne-Marie voor zichzelf begonnen in een atelier aan huis en heeft nu sinds 2 jaar een werkplek in het atelier van Menno Meyer in het centrum van Gouda, Achter de kerk 17.
Ze houdt ervan om verschillende metalen te combineren. Ze ontdekt graag nieuwe technieken om toe te passen en om nieuwe combinaties te maken.  Op die manier wil ze iets verrassends laten zien.
Haar nieuwe collectie bestaat uit sieraden van zilver gecombineerd met details van geel goud. Het zilver is zwart verkleurd, waardoor er een mooi contrast ontstaat tussen het goud en het zwarte zilver.
 
Haar sculpturen voor bloemen zijn minimalistische ontwerpen van RVS geschikt voor een enkele bloem.
Website: www.annemariezwart.nl
Facebook: www.facebook.com/goudsmidannemariezwart
 
 
Deze 14e expositie GoudsWerk mag u niet missen. Mocht u interesse hebben in een kunstwerk neem dan contact op met de kunstenaar.
Ukunt de kunstwerken in de expositie bekijken vanaf 7 september tot 30 november 2019 op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur.

Kosten
Gratis
Datum vr 4 oktober 2019
Gestart op
za 7 september 2019
Beƫindigd
vr 29 november 2019