Activiteit

Rooms-Katholieke Alpha-cursus: leerzaam en leuk!

elke Donderdag , 18:30 - 21:30 uur

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Of wil je meer te weten komen over het katholieke geloof? Doe dan mee met de Alpha-cursus in de Rooms Katholieke Josephkerk in Gouda. Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarbij je op een ontspannen manier meer ontdekt over de basis van het katholieke geloof. Het is gratis, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Wat kun je verwachten?
Elke avond begint met een gezellige maaltijd, waarna een spreker op een begrijpelijke manier uitleg geeft bij de hoofdvraag van die avond. De spreker kan zomaar een kloosterbroeder of -zuster zijn, een priester of andere professional die actief is binnen de Kerk. Ze gaan in op vragen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Waarom en hoe kun je bidden? En hoe zit het met de Kerk? In gespreksgroepen praat je hierover verder onder begeleiding en in ontspannen sfeer. Voor elke mening is ruimte. 

Voor wie?
Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha al gedaan. Iedereen kan deelnemen: gelovig, niet-gelovig, zoekend, anders-gelovig, jong of iets ouder.

Jongeren-Alpha
Ben je tussen de 16 en 20 jaar? Dit seizoen start een jongeren-Alpha groep. Je eet met de hele groep, waarbij je met de jongeren samen aan tafel zit. De inleiding volg je met de hele Alpha, waarna je met alleen jongeren samen doorpraat in de deelgroep. Het is gratis, gezellig en geen gedoe! ;-) Dit wordt epic, dus zorg dat je erbij bent!


Praktische informatie
Wanneer? 10 bijeenkomsten op donderdagavond, beginnend op 3 oktober en een cursusdag op zaterdag 7 december. Ga naar www.sintjandd.nl/alphacursus voor een compleet overzicht van de cursusdata. 

Waar? Antoniuszaal, naast de Josephkerk (Aalberseplein 2, Gouda).
Kosten? De Alpha-cursus wordt gratis aangeboden. Een vrijwillige bijdrage voor de maaltijd is gewenst.

Aanmelden? Tot 1 oktober, via www.sintjandd.nl/alphacursus

Wat deelnemers van afgelopen jaar over de cursus zeggen:

“Bij de Alpha-cursus vond ik het fijn om met anderen over het geloof te praten in een ongedwongen setting. Mijn geloofsvragen voelen nu niet meer als een onrust. Ik vind het juist leuk om op deze manier het geloof te ontdekken.”
Judit

“Elke avond was vol inspiratie, ik ging ‘rijker’ naar huis.”
Chiara

“De inleiders vertelden heel persoonlijk. Dat vond ik erg mooi.” 
Anoniem

“Samen openlijk over geloofspunten praten betekende veel voor mij. Vastigheden en twijfels werden uitgesproken. In onze groep werd niemand ‘weggezet’ of in een hokje geplaatst. Voor mij voelden de avonden als het Bijbelse: ‘Waar twee of drie in mijn naam bijeen zijn, ben Ik in hun midden.’”
Theo 

“Mooie en boeiende gesprekken. De tijd was iedere keer zo voorbij.”
Marion

Meld je aan

Andere locatie
Antoniuszaal, ingang links naast de voordeur.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage voor het diner gewenst
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar

Gestart op do 3 oktober 2019. Beƫindigd do 20 februari 2020
Illustration
 

Maximum aantal deelnemers: 40

Meld je aan
Deel dit: