Activiteit

Gerben Budding | Slotconcert Orgelserie 2019

zaterdag 7 september 2019 , 15:45 - 17:30 uur

Oorspronkelijk stond voor deze datum een Cd-presentatie gepland, maar door omvangrijke technische werkzaamheden aan het Moreau-orgel hebben de opnames niet plaats kunnen vinden. In plaats hiervan zal de hoofdorganist van de Goudse Sint-Jan en Stadsorganist Gerben Budding, in samenwerking met Meisjeskoor Ars Musica o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse, het slotconcert verzorgen van de Orgelserie van de Goudse Sint Jan. Zij zullen de Grote Orgelmis van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uitvoeren.

De Grote Orgelmis bestaat uit tien groot opgezette koraalbewerkingen, voorafgegaan door het grote Praeludium in Es-dur en besloten met de bijbehorende Trippelfuga.

In aansluiting op de koraalbewerkingen zal Meisjeskoor Ars Musica de betreffende koralen zingen. Op deze manier zal de hechte relatie tussen tekst en muziek duidelijk tot zijn recht komen. Meisjeskoor Ars Musica en organist Gerben Budding voerden de Orgelmis eerder uit in het kader van het Limburgs Orgelfestival, uitgezonden op de radio, en in de orgelserie van de Grote Kerk te Gorinchem.

 

Net als bijvoorbeeld de Hohe Messe is de Orgelmis te beschouwen als een samenvatting van de diverse stijlen en genres die Bach beheerste. In de Orgelmis bereikte Bach de top van zijn compositorische kunnen. Om 15.45 uur zal de organist een toelichting geven op de Orgelmis. Aanvang concert 16.00 uur. Kortom, een concert om niet te missen! Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.

Locatie
Waar vindt u ons:
Sint-Jan
Achter de Kerk 2
2801 JW Gouda
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: