Activiteit

Zotte Zaterdag

zaterdag 26 oktober 2019   |   11:00 - 16:30 uur   |   Markt

Kom 26 oktober a.s. naar de binnenstad van Gouda, en stap in de tijdmachine. Om weer uit te stappen in het jaar 1511 … De tijd van kaasmakers en bierbrouwers, van lakenververs en koopmannen. Van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers in plaats van internet, elektrisch licht en WhatsApp. Het is weer Zotte Zaterdag!

Zien, doen en beleven

De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Al vanaf 11 uur kun je struinen over een grote ambachtenmarkt, middeleeuwse lekkernijen proeven, oude spelletjes spelen en genieten van middeleeuwse muziek. Om 12.00 uur is de Zotte Intocht: een optocht van narren, muzikanten, kwakzalvers en andere figuren die dwars door de binnenstad loopt. Het hoogtepunt is om 12.30 uur op de Markt, wanneer de burgemeester Erasmus ontvangt; de briljante geleerde die in Gouda naar school ging en in 1511 het satirische boek ‘Lof der Zotheid’ (1511) schreef. Daarna barsten buiten én binnen nog veel meer activiteiten los ‒ om tot 16.30 uur door te gaan!

Gratis toegang

Zotte Zaterdag is een gratis festival. Ook bijna alle activiteiten zijn gratis. Het volledige programma en alle bezoekersinfo vind je op www.zottezaterdag.nl.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis toegang, ook bijna alle activiteiten zijn gratis. Heb je een Museumkaart? Fijn als je die laat zien bij de Sint Janskerk en Museum Gouda
Andere locatie
Achter de Waag, Agnnietenkapel, Oude Stadhuys, Arti Legi, Sint-Janskerk, Achter de Kerk, Willem Vroesentuin, Museum Gouda, Jeruzalemkapel, Raoul Wallenbergplantsoen, Lange Tiendeweg, Oosthaven
E-mailadres
info@zottezaterdag.nl