Activiteit

Reiki I cursus

zaterdag 9 november 2019   |   10:00 - 17:00 uur   |   Wilhelmina van Pruisenlaan 139

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Bezielen biedt cursussen Reiki waarin je dit vermogen ontwikkelt. De Reiki 1 cursus maakt je bekend met de basisprincipes van deze methode, zodat je zelf met de universele reiki-energie kunt gaan werken.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de energie die we allemaal in ons lichaam hebben. Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.

Bij een Reiki-behandeling geeft iemand, de ‘gever’, de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).
Door een Reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.

Reiki 1 cursus

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki-behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is Reiki bijvoorbeeld toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Wat houdt de Reiki 1 cursus in?

Je kan bij Bezielen de eerste graad in Reiki behalen door deel te nemen aan een weekendcursus.

Inhoud
 Je krijgt inwijdingen in niveau 1
 Je leert de geschiedenis van Reiki
 Je leert de handposities om een Reiki-behandeling te geven aan jezelf
 Je leert de handposities om een Reiki behandeling te geven aan anderen
 Je oefent het geven van behandelingen
 Je leert de ethiek van de behandeling van anderen
 Je ontvangt een complete behandeling om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen
 Na afloop ontvang je het certificaat voor het behalen van de Reiki 1-cursus
 Ontmoet andere mensen, met ervaring, op de Reiki-ervaringsavond

Voor de cursus vind een intake gesprek plaats.

Kosten €150

datum 9 november 2019 van 10:00 - 17:00

kosten toelichting 150
doelgroep:  Alle volwassenen
locatie Wilhelmina van Pruisenlaan 139