Activiteit

Mindful Run - Kennismakingsochtend thema 'Stilte'

zondag 27 oktober 2019   |   9:30 - 11:00 uur   |   Restaurant Paviljoen 't Reeuwijkse Hout

Op zondag 27 oktober is het de Nationale Dag van de Stilte. Op deze dag gaat ook de wintertijd in. De natuur maakt zich op voor een periode van rust. Gun jezelf ook een moment van bezinning met een Re-Mindful Run! Ik nodig je van harte uit om mee te doen met deze les. Deze Re-Mindful Run/Kennismakingsochtend is op zondag 27 oktober van 09:30 tot 11:00 in het Reeuwijkse Hout. We starten en eindigen bij Restaurant Paviljoen Het Reeuwijkse Hout.

In de stilte gebeurt het
Met een eigen bedrijf, een baan on the side, een gezonde dosis sportambitie, een huishouden en een vriend (en vast nog tig dingen die ik nu vergeet :-)) weet ik hoe het is om alsmaar door te gaan en in de 'doe'-stand te staan. Werk is er genoeg en je agenda vult zich altijd op magische wijze vanzelf weer. Tijd voor jezelf nemen schiet er dan vaak bij in. Ja, ook ik heb daar last van :-).

Met beide benen op de grond
Maar juist als ik de stilte van de natuur opzoek, gebeurt het. Mijn allerbeste ideeën, mijn mooiste ingevingen voor mijn bedrijf, mijn makkelijkste oplossingen voor zaken die daarvoor heel groot leken in mijn hoofd... Het gebeurt als vanzelf wanneer ik de stilte van de natuur in stap.

Er is niets wat mij zo met beide benen op de grond kan zetten als de stilte. 

De ruis verdwijnt, het toerental van mijn harde schijf (šŸ§ ) zakt langzaam maar zeker naar beneden en mijn lichaam wordt rustiger. Over lichaam gesproken: ik voel opeens dat ik uit meer besta dan alleen een hoofd :-) Ik word milder naar mezelf toe en zie het overzicht weer.

En man, wat geeft dat een rust.

Dus toen ik hoorde van De Dag van de Stilte, wist ik: "Dit is een kans bij uitstek voor iedereen die mee wil doen met Mindful Run om de kracht van stilte mee te maken. Dit gun ik hen ook!". En tadaa, deze Re Mindful Run was geboren! 

Wat gaan we doen?
Deze ochtend gaan we al hardlopend de heilzame werking van stilte verkennen. Het hardlopen doen we op een rustig tempo, zodat niemand alleen hoeft te lopen. Dit wisselen we af met mindfulness en het trainen van de aandacht. Dit doen we zónder te praten, waardoor je middels je zintuigen de stilte (en al het moois wat daarin te vinden is) optimaal kan ervaren. 

Naast hardlopen zijn er momenten om te vertragen, te verstillen en in jezelf te keren. Want hoe staat het eigenlijk met het gekwetter in je hoofd? Ook hier zullen we op een nieuwsgierige, lichte manier aandacht aan besteden. 

Wat kun je verwachten?

  • Een ochtend voor jezelf: even weg uit de drukte van alledag, even geen smartphone of andere afleiders.
  • Lekker ontspannen en bewegen op je eigen tempo, zonder stappentellers, schema's en apps.
  • Een moment om te reflecteren: hoe druk ben je in je hoofd?
  • Plus de kans om iets aan die drukte te doen met de oefeningen die we tijdens de les doen. 
  • Fijne, simpele mindfulness oefeningen die je na deze ochtend mee kunt nemen om te gebruiken in je dagelijks leven.
  • Een leuk moment om mede-Mindful Runners te treffen en ervaringen uit te wisselen.

Je zult merken wat voor een enorm gevoel van rust deze ochtend teweeg kan brengen. Wedden dat jij heerlijk ontspannen de rest van je zondag tegemoet gaat? 

Niet onbelangrijk: Gratis drankje na afloop!
Tijdens de les wordt er vrijwel niet gesproken. Toch heb je waarschijnlijk wel de behoeften om jouw ervaringen te delen met andere deelnemers. Daarom is er na afloop alle tijd om bij te praten onder het genot van een verwarmende kop koffie, thee of iets ander lekkers bij Restaurant Paviljoen het Reeuwijkse Hout.

Je krijgt je drankje van mij cadeau!

  • Zondagochtend 27 oktober van 09:30 tot 11:00 (+daarna tijd om iets te drinken bij het Reeuwijkse Hout)
  • Start- en eindlocatie: Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout
  • Kosten: 15,- inclusief 1 consumptie
  • Iemand meenemen mag altijd, vermeld het even bij je aanmelding

Ben jij erbij de 27e? Meld je aan via onderstaande button of stuur me een mailtje op marileen@movewithmari.nl

kosten lokaal ruilmiddel
kosten toelichting 15 euro inclusief 1 consumptie
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop / les
datum zo 27 oktober 2019
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk

Maximum aantal deelnemers: 12

Meld je aan