Activiteit

Expositie Huis van de Stad

di 5 nov 2019 - do 28 nov 2019   |   9:00 uur   |   Etalage van de Stad | Huis van de Stad

Cursistenwerk verruilt tijdelijk de muren en sokkels van het Cultuurhuis voor die van het Huis van de Stad. Er gebeurt véél in de Garenspinnerij. Jong en oud tekent, schildert, bouwt, fotografeert en zeefdrukt erop los. Het werk dat men maakt is al even divers als de bezoekers van de Garenspinnerij zelf. Losjes abstract, gedetailleerd figuratief, estetisch of conceptueel: voor elke liefhebber is er een passende cursus te vinden. De overzichtstentoonstelling in het het Huis van de Stad toont dan ook een boeiende dwarsdoorsnede van al het moois dat zijn oorsprong vindt in de Garenspinnerij. Werk dat met liefde en aandacht gemaakt is. Want zoals een cursist het prachtig verwoord:

"Omdat ik schilder kan ik veel beter kijken naar alles, de natuur, groot en heel klein, naar mensen, straatbeelden en schilderijen en tekeningen in musea. Schilderen is eigenlijk alleen maar streepjes verf naast of op elkaar zetten. Niet alles hoeft niet zo mooi te zijn dat ik het aan de muur hang, maar vaak ben ik heel gelukkig met mijn werk en ik laat het als het kan ook graag zien op een expositie. Het meest gelukkig word ik van het doen, het tekenen, het schilderen, het laten ontstaat van iets wat er nog niet was."

Dus loop vooral binnen en werp een blik op de meest uiteenlopende werken tijdens deze bijzondere tentoonstelling. Van foto tot schilderij, van beeld tot schets, van aquarel tot olieverf... Ook voor bezoekers van deze expo is er voor ieder wat wils te zien.

Kosten
Gratis
Datum do 14 november 2019
Gestart op
di 5 november 2019
Beƫindigd
do 28 november 2019