Activiteit

Dido Michielsen over Lichter dan ik

donderdag 28 november 2019   |   19:30 - 21:00 uur   |   Boekhandel Verkaaik

Dido Michielsen vertelt het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.
Het boek begint in Java, 1850. Isah is de dochter van de kleermaakster van de sultan en groeit op in de gesloten gemeenschap van de Kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop in de traditionele standenmaatschappij lijkt daarmee vast te staan. Maar Isah is eigenzinnig en loopt weg van huis. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen in de snel veranderende kolonie te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar Javaanse afkomst niet kan en wil verloochenen.

Het Azië magazine  was zeer lovend over haar boek: “Door de lotgevallen van Isah met zoveel liefdevolle aandacht te beschrijven ontstaat een rijk geschakeerd, caleidoscopisch beeld, maar ook een kritische blik op ons koloniale verleden“. Ook Adriaan van Dis was enthousiast: “‘Het dramatische levensverhaal van een trotse Javaanse vrouw die gemangeld wordt door de zeden in de kolonie Nederlands Indië. Met het oog van een kenner geschreven – van binnen uit. Even verrassend als pijnlijk. Een verbijsterende geschiedenis die ons tot op de dag van vandaag raakt. Spannend en dondersgoed geschreven. Wat een talent.”

Op donderdag 28 november komt de auteur naar Verkaaik om te vertellen over haar boek.

kosten gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk

Maximum aantal deelnemers: 50

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Else Hasselaar-Wieringa

Meld je aan