Activiteit

Expositie Marianne Sijpesteijn en Thea Montemann

vr 11 okt 2019 - zo 3 nov 2019   |   12:00 - 17:00 uur   |   Firma Van Drie

Tekeningen van Marianne Sijpesteijn en Thea Montemann. Expositie is te zien tot en met 3 november. De opening van de expositie zal op zondag 13 oktober vanaf 15.00 uur plaatsvinden.
Thea Montemann woonde en werkte in NYC, de meeste van haar tekeningen en collages zijn geïnspireerd door het reizen met de ondergrondse subway en het zien van metershoge graffiti tekeningen, filmposters en reclame in de tunnels. Ook het verval van sommige delen van de stad inspireerde haar.
Marianne Sijpesteijn toont het project Candide 3: Breccie.
In 1759 schreef Voltaire het fictieve reisverhaal van Candide die door Zuid Amerika zwerft op zoek naar zijn stiefzuster. Voltaire beschreef zijn eigen tijd, een tumultueuze tijd van Tsunami’s, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en politieke chaos. Sinds een aantal jaren zocht Marianne naar een vorm waarin ze dit verhaal kon gieten. Dit is haar derde Candide project en bestaat, zoals een breccie, uit brokstukken van eerdere werken en fragmenten van herinneringen uit eigen reizen door Zuid Amerika. 

Candide - 3 is een collage geworden van 13 meter lang en groeit nog steeds. De tien meter die in Gouda te zien zijn hebben gediend als basis voor een korte animatiefilm. De animatiefilm is van Sophie Kaars-Sijpesteijn met muziek van Chris Frieswijk.

Foto: Impressie van 'Breccie'- Marianne Sijpensteijn

Kosten
Gratis
Datum zo 27 oktober 2019
Gestart op
vr 11 oktober 2019
Beƫindigd
zo 3 november 2019
E-mailadres
info@firmavandrie.nl