Activiteit

Museumnacht LICHT OP WATER, Gemaal Haastrecht

zaterdag 19 oktober 2019   |   19:00 - 23:00 uur   |   Gemaal De Hooge Boezem,...

Zaterdagavond 19 oktober, aan het begin van de herfstvakantie, organiseert het Gemaal in Haastrecht  tussen 19 en 23 uur een museumnacht met het thema ‘licht op water’. Blikvanger zal zijn het feeëriek verlichte watergordijn over het water naast het Gemaalgebouw. In het gebouw zelf kunnen bezoekers die avond demonstraties en filmpjes bekijken en met een rondleiding mee.

De museumnacht wordt gerealiseerd met zoveel mogelijk mensen uit en rond de plaats zelf en met eigen vrijwilligers. Zo spuit de lokale brandweer die avond ieder half uur een minutenlang ‘watergordijn’. Een van de gastvrije buren aan de boezem stelt daarvoor zijn terrein beschikbaar. De licht- en geluidondernemers Remko van Leeuwen en Kees van ’t Hof zorgen voor een sfeervolle aanlichting met muziek. De entree is gratis. Kinderen t/m 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. 

Week van Ons Water

Deze nacht is een van de vele activiteiten in de Week van Ons Water. Van 16 t/m 27 oktober vinden door heel Nederland tal van leerzame en verrassende activiteiten plaats, waarvan er ook één bij het Gemaal is. Centraal staan dan vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Ook de rondleiders bij het Gemaal geven hier antwoord op. Het verhaal van het Gemaal gaat nl. over waterbewustzijn, waterveiligheid en bodemdaling in het veenweidegebied.

kosten gratis
datum za 19 oktober 2019
locatie Gemaal De Hooge Boezem, Hoogstraat 31, Haastrecht