Activiteit

Thanks and Giving Away 2020

ma 23 nov 2020 - do 31 dec 2020 , 0:00 - 7:00 uur

Ben jij bewust van jouw rijkdom en ben je daar dankbaar voor? Om te waarderen wat je hebt, is het goed om daar zo nu en dan bij stil te staan. Door je dankbaarheid ook te delen met anderen, breng je liefde en geluk in de wereld. Wil jij dankbaar zijn voor wat je hebt? Present Gouda helpt je daar graag bij en daarom organiseren we ook dit jaar (voor de 5 e keer) in december het project Thanks & Giving Away. In een iets andere vorm dit jaar maar niet minder zinvol.

Het doel van dit project is om de feestmaand een warme periode te laten zijn voor zoveel mogelijk medemensen. Want dat is namelijk nog niet zo vanzelfsprekend. Door om te zien naar elkaar, naar anderen, minderbedeelden, zieken of eenzamen die extra aandacht verdienen,
hopen we verbondenheid te vergroten tussen alle diverse mensen die onze stad rijk is.

Hoe gaat het in zijn werk?
Als duo kies je een moment om eenmalig de ontmoeting/het contact aan te gaan met een begunstigde waaraan je wordt gekoppeld. En gaat iemand/een gezin verrassen met een attentie; een symbool voor warmte, hoop, aandacht en gezelligheid, waarmee je de hulpontvanger een
hart onder de riem steekt. Je kunt dus meedoen met je moeder, vriend of collega en samen van betekenis zijn voor een ander.

Je wordt door Present Gouda gekoppeld aan een persoon of gezin die jullie steun goed kan gebruiken. Deze personen zijn bij Present aangedragen, o.a. via onze website en via erkende hulpinstanties.

Waar kun je aan denken bij zo’n attentie? Het gaat om een gebaar, niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Tekeningen, een mooi gedicht, een kerstkaart, een zelfgemaakt lekkers, een bloemetje, een bezoekje (dit jaar beperkt vanwege COVID-19 en alleen in overleg met de betrokkenen) een kerstpakket, een kerststukje, een taartje, gewoon een aardigheidje. Iets wat u zelf ook fijn zou vinden om te krijgen.
Uitgebreide instructies ontvangen de duo’s na aanmelding per e-mail. (Met inachtneming van de RIVM-Coronamaatregelen)

Wanneer is het project?
Thanks & Giving Away loopt van maandag 23 november tot en met dinsdag 31 december. Ruim vijf weken heb je als duo dus de tijd om eenmalig te verschil te maken.

Aanmelden als duo
Aanmelden als duo kan tot maandag 16 november via dit formulier.

Aanmelden van begunstigde
Bent u een hulpverlener bij een maatschappelijke instantie of stichting en kent u iemand of een gezin dat wel een lichtje kan gebruiken?
U kunt een aanmelding doen voor het project Thanks & Giving Away voor een begunstigde via dit formulier.

Alvorens aanmelding vragen wij u wel om de cliënt het gezin ingelicht te hebben en daarmee tevens een akkoord te hebben voor deelname. Zie criteria op de website!

We hopen natuurlijk op voldoende vrijwilligers om een match te kunnen maken, maar we kunnen echter geen garantie afgeven. Uiteraard doen we er alles aan om aan alle aangemelde begunstigden een duo te kunnen koppelen. Ben jij present voor een ander? Doe mee en breng een lichtje!

We hopen weer vele lichtpuntjes te kunnen brengen rond Thanks & Giving Away!

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op ma 23 november 2020. Beëindigd do 31 december 2020
Illustration
 
Documenten
Deel dit: