Activiteit

Fairtrade week van 26 oktober t/m 2 november: activiteiten in Gouda

za 26 okt 2019 - za 2 nov 2019   |   10:00 - 18:00 uur   |  

Binnenkort is het weer de landelijke Fairtrade week, waarin op allerlei manieren extra aandacht wordt gegeven aan Fairtrade, Eerlijke Handel, met name voor kleine boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden. Ook in onze Fairtrade gemeente Gouda worden de nodige activiteiten georganiseerd.

Feestelijke bijeenkomst in de Huyskamer van banketbakkerij Herfst, Lange Tiendeweg

Op 29 oktober zal in de gloednieuwe Huyskamer van banketbakkerij Herfst  een informatieve en gezellige bijeenkomst worden gehouden die samen met de Stichting Fairtrade Gouda wordt georganiseerd.

De bezoekers worden getrakteerd  op een proeverij onder het genot van een kopje koffie  of thee. Het tweede kopje koffie is gratis. Edwin Hoogeveen (eigenaar van Herfst) zal kort de geschiedenis en de achtergronden van het banketbakkerswezen  schetsen. 

Stichting Fairtrade  biedt een carrousel van informatieve filmpjes aan in de zijruimte waar ook de tentoonstelling 'reis door de cacaoketen’ is te zien

Het programma vindt twee maal plaats:  van 11-12 uur en van 14-15.00 uur.

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst waar we vieren dat  banketbakkerij  Herfst zich heeft vernieuwd en Fairtrade hoog in het vaandel heeft staan. Aanmelden is niet nodig.

 

Fairtrade diner bij mboRijnland op 31 oktober

 Deze jaarlijkse traditie wordt voortgezet, wederom in samenwerking met mboRijnland, waar de leerlingen van de horeca-opleiding voor u een uitstekende viergangen-maaltijd bereiden. Voor de studenten is dit ook een praktijkles. Er wordt een aantal Fairtrade producten gebruikt voor de maaltijd, met daarbij ook aandacht voor duurzaamheid en matig gebruik van zout en suiker.

 Plaats: mboRijnland, locatie Groen van Prinsterersingel 52, Meesters-restaurant

Datum en tijd: donderdagavond 31 oktober; inloop vanaf 17.30 uur en aanvang 18.00 uur

 Kosten: slechts € 15,- per persoon, ter plekke met pin te voldoen. Dranken (Fairtrade wijn en sap) worden door Fairtrade Gouda en de Wereldwinkel gesponsord.

 Aanmelding: u kunt zich voor het diner aanmelden via een mail aan info@fairtradegemeentegouda.nl met vermelding van het aantal personen. Vegetarisch is mogelijk; dat graag vermelden. U krijgt een bevestiging.

 Er is voor 35 personen plaats; doorgaans is er veel belangstelling, dus wees op tijd, want vol is vol!

 Nadere inlichtingen: Ruud Lambregts 06 12999882

 

 Faire verrassingen in de Fairtradestraat op zaterdag 2 november

 Zoals bekend is het Lange Groenendaal een jaar geleden uitgeroepen tot Eerste Fairtradestraat van Nederland. Aan het eind van de Fairtrade week, op zaterdag 2 november, wordt dat door de winkeliers in de straat gevierd met faire verrassingen, zoals proeverijen, kortingsacties etc. Komt u ook langs?

 

Voor meer nieuws zie ook www.fairtradegemeentegouda.nl  

datum zo 27 oktober 2019
gestart op za 26 oktober 2019
beëindigd op za 2 november 2019