Activiteit

Steenbreekactie: ruil een tegel voor een plant - zaterdag 19 oktober 2019

zaterdag 19 oktober 2019   |   11:00 - 14:00 uur   |   Infocentrum Heempad

Actie 'Tegel eruit, plant erin'
De afgelopen zomer was warm en droog. Hitterecords zijn gebroken. Deze zomer moesten we de koelte opzoeken van de schaduw. De laatste dagen van september en begin oktober waren juist heel nat. Vele regenbuien volgden elkaar in rap tempo op. Veel Goudse voor- maar ook achtertuinen zijn versteend: hitte verhogend en overstromingsgevoelig. Daar willen de tuinambassadeurs van Operatie Steenbreek Gouda iets aan doen.

De ambassadeurs organiseren hiervoor de actie 'Tegel eruit, plant erin'. Want: bomen en planten brengen verkoeling en nemen water op.

Op zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 14.00 uur kunt u, als inwoner van Gouda, een stoeptegel uit uw eigen tuin inleveren op de parkeerplaats nabij de prinsessenflats (Marianne), Ridder van Catsweg 321, Gouda (achter de kiosk van JP Bloembinders). Daar krijgt u van de tuinambassadeurs een tegoedbon van € 5,00 voor een vaste tuinplant. De tuinplant kunt u, tegen inlevering van de tegoedbon, in de periode 19 t/m 26 oktober 2019 uitzoeken in het Groencentrum Bloemendaal aan de Büchnerweg Gouda. Let op: op is op en maximaal 1 plantenbon per persoon.

Kosten
Gratis
Andere locatie
- Tegel inleveren:
Parkeerplaats nabij de prinsessenflats (Marianne), Ridder van Catsweg 321, Gouda (achter de kiosk van JP Bloembinders), vlakbij het Infocentrum Heempad.

- Plant uitzoeken met de Steenbreekbon:
Groencentrum Bloemendaal aan de Büchnerweg Gouda.
Documenten