Activiteit

LichtKunstGouda 2019: De Vier Elementen

do 12 dec 2019 - do 26 dec 2019   |   17:00 - 21:00 uur   |   Firma Van Drie

Bezoek en beleef de 8e editie van LichtKunstGouda: De Vier Elementen! Vanaf 12 t/m 26 december staat het historische gebied rondom de Sint Janskerk s’avonds weer in het teken van moderne lichtkunstwerken. Tot drie eeuwen geleden geloofden wetenschappers dat de wereld was samengesteld uit vier elementen: Aarde, Water, Lucht, Vuur. De symboliek en beeldende kracht van de vier elementen spreken nog altijd tot onze verbeelding en staan centraal in LichtKunstGouda 2019. Twee weken lang zijn ’s avonds op diverse locaties zowel binnen als buiten lichtkunstwerken, -projecties en -installaties te zien, die speciaal geselecteerd zijn voor dit thema.

Wanneer de nacht valt kunnen bezoekers een bijzonder natuurlijk verschijnsel beleven: een interactieve licht- en geluidsinstallatie toont een slapend licht aan het water dat wakker wordt als iemand nadert: plots piept het als krekels en golven van fel licht bewegen over de bodem. 

Het magisch flonkeren van een wateroppervlak is ook iets wat veel mensen hypnotiseert. Dat is waar een andere kunstinstallatie van keramiek in combinatie met digitale projecties ook op inspeelt. Men kan zich 'onderdompelen' in een onderwatercocon om als het ware meegevoerd te worden in de golven. Door te gaan liggen wordt de bezoeker overspoeld door een 'flow' gevoel, waarbij tijd vergeten wordt. 

In de tuin van Museum Gouda staat een grootse installatie waarbij de kunstenaars een performance opvoeren waarin telkens een bezoeker kan meedoen. Alles wat binnenin het object gebeurt kan deels ook van buitenaf worden gevolgd. Wat te denken van een interactief audiovisueel werk waarbij bezoekers met elkaar een supernetwerksysteem creëeren. En een prachtig poëtisch verhaal van een motje.....

Benieuwd wat er nog meer te beleven valt? Kijk op de website voor het programma en de deelnemende kunstenaars. www.lichtkunstgouda.nl

LichtKunstGouda is een project van Kunststichting Firma Van Drie en dankzij bijdragen van onze sponsors is het evenement voor bezoekers gratis!

Openingtijden
12 – 15, 19 - 22, 24 en 26 december | 17.00 - 21.00 uur
Afwijkende openingtijden:
Gouda bij Kaarslicht op 13 december | 14.00 - 22.00 uur

Toegang: gratis

Locaties:
Kunststichting Firma Van Drie: Achter de Kerk 13 en 8 andere locaties rondom de Sint Janskerk: Achter de kerk en Jeruzalemstraat

Parkeren (betaald): parkeerplaats Klein Amerika, 500 meter ( ca. 8 min.) lopen.

kosten gratis
datum vr 20 december 2019
gestart op do 12 december 2019
beëindigd op do 26 december 2019
meer info over locatie Achter de Kerk 13 en 8 andere locaties rondom de Sint Janskerk: Achter de kerk (o.a.Tuin Museum Gouda, Hof van Sint-Jan) en Jeruzalemstraat (Jeruzalemkapel en Schoolmeersterswoning)