Activiteit

Philosophy4Life: De Weg van Socrates

zondag 26 januari 2020 , 13:00 - 16:00 uur

Heb jij dat ook? Je zit vast in de alledaagse sleur en het leven lijkt alleen maar te gaan over het weer en het werk. Je weet dat er meer is maar je hoofd is te druk voor focus. Je wilt zinvoller in het leven staan, je richten op waar het echt om gaat, dat wat essentieel zou moeten zijn. Maar… je weet niet precies hoe je de eerste stap moet zetten.

Filosofie kan je daar bij helpen. Door te filosoferen ontwikkel je inzicht in wat je doet en wat je wilt. Het gaat dan niet om het bestuderen van ingewikkelde begrippen en theorieën maar om het aanleren van praktische vaardigheden: vragen stellen, luisteren, werken binnen je vermogen, reflecteren en durven beslissen. Het doel? Grip krijgen op je leven, oftewel Philosophy4Life.

In de Philosophy4Life workshop van januari richten we ons op de weg van Socrates. Deze filosoof was 2500 jaar geleden actief op zoek naar een goed en zinvol leven. Dat deed hij door voortdurend zichzelf en anderen vragen te stellen: Wie ben je? Wat vind je waardevol in het leven? Zijn je overtuigingen consistent? En hoe zie je dat terug komen in wat denkt en doet? Voor Socrates was dit geen hobby maar een plicht naar jezelf: je kunt pas goed leven als je niet alleen voor je lichaam maar ook voor je ziel zorgt!

De workshop is o.a. gebaseerd op het boek Socrates’ Way van Ronald Gross. Tijdens deze workshop leer je
- hoe je de Socratische houding en praktische wijsheid oefent;
- hoe je je eigen overtuigingen en die van een ander effectief kunt onderzoeken door Socratisch te communiceren.

De workshop is op 26 januari 2020 van 13.00 tot 16.00 in Het Vijfde Huis in Gouda.
Kosten voor de workshop zijn €90,- incl. materialen, koffie en thee.
Aanmelden via info@doendoordenken.nl of info@hetvijfdehuis.nl

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten toelichting
Zie beschrijving
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: