Activiteit

Philosophy4Life: De Weg van Seneca

zondag 23 februari 2020   |   13:00 - 16:00 uur   |   Het Vijfde Huis

Het is ontzettend druk: op je werk, bij je thuis, in je hoofd. Je probeert je te richten op wat echt belangrijk is maar de tijd glipt door je vingers. Je wilt iets met je leven gaan doen maar het lijkt alsof er niet genoeg uren in een dag zitten. Herkenbaar?

Dan kan filosofie je helpen. Door te filosoferen ontwikkel je inzicht in wat je doet en wat je wilt. Het gaat dan niet om het bestuderen van ingewikkelde begrippen en theorieën maar om het aanleren van praktische vaardigheden: onderzoeken, luisteren, werken binnen je vermogen, reflecteren en durven beslissen. Het doel? Grip krijgen op je leven, oftewel Philosophy4Life.

In de Philosophy4Life workshop van februari richten we ons op de weg van Seneca. Deze Spaans-Romeinse filosoof was 2000 jaar geleden actief op zoek naar een goed en zinvol leven. Dat deed hij door de principes van de Stoïcijnen toe te passen in zijn leven en zijn drukke leven zo eenvoudig mogelijk te houden.

Volgens Seneca gunt het leven ons tijd genoeg. We besteden het alleen aan de verkeerde dingen. ‘Tijd is geld’, zo luidt het gezegde. Dat betekent niet dat we elke minuut geld moeten verdienen maar dat we gieriger met onze tijd moeten omgaan. Tijd voor een reality check!

De workshop is gebaseerd op de tekst De korte duur van het leven van Seneca en A Guide to the Good Life van William B. Irvine. Tijdens deze workshop leer je praktische Stoïcijnse oefeningen die
- inzicht ontwikkelen in wat echt belangrijk is;
- je bewuster met je tijd leren omgaan.

De workshop is op 23 februari 2020 van 13.00 tot 16.00
Kosten voor de workshop zijn €50,- incl. materialen, koffie en thee.
Aanmelden via info@doendoordenken.nl of info@hetvijfdehuis.nl

kosten toelichting Zie beschrijving
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop / les
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk