Activiteit

Expositie Marc Vercouteren

vr 3 jan 2020 - zo 2 feb 2020   |   11:00 - 15:00 uur   |   Het Oude Stadhuys

Aan de kunstenaars van Kunststichting Firma van Drie werd onlangs de mogelijkheid geboden om te exposeren in het Oude Stadhuys op de Markt in Gouda. Uit de aanmeldingen van de aangeboden werken is Marc Vercouteren uitgenodigd om zijn werk te exposeren. Het werk is nog tot 2 februari 2020 te zien.

Marc Vercouteren (1962) is afgestudeerd aan de Academie van Schoone Kunsten in St. Niklaas (B) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk gaat over het zoeken naar evenwicht:  zoeken naar harmonie tussen natuur en cultuur, naar balans tussen stabiliteit (rust) en beweging en naar overeenstemming tussen ratio en emotie. De romantische stroming in de kunstgeschiedenis is een constante inspriatiebron voor de kunstenaar, die ziet dat in onze huidige tijd er steeds meer herwaardering van het romantiek plaatsvindt.  

Marc Vercouteren: “De wereld toont zich chaotisch en men hunkert naar oude zekerheden. Mensen zijn op zoek naar controle en een moreel kompas. Mensen zijn op zoek naar controle en een moreel kompas. Een verlangen en behoefte aan stabiliteit. Door terug te grijpen naar de klassieke wereld zoeken we naar de fundamenten van beschaving. Anderzijds is er een verlangen naar sublimiteit en natuurbeleving. Men wenst te ontsnappen en te dromen. Een melancholische behoefte aan en hoop voor een harmonische wereld. Het vinden van harmonie en de juiste balans is een noodzaak.”

De term ‘’juste milieu’’ - tussen klassiek(traditioneel) en romantiek in – is een begrip in de kunst waarin Vercouteren zich wel kan vinden wat betreft zijn werk.

Openingstijden Het Oude Stadhuys: 11.00 – 15.00 uur (indien er geen evenementen plaatsvinden).

kosten gratis
type:  Tentoonstelling
datum vr 3 januari 2020
gestart op vr 3 januari 2020
beëindigd op zo 2 februari 2020