Activiteit

Speciale Leesclubavond over De Kaalvreter van Machteld Siegmann

dinsdag 28 januari 2020 , 19:30 - 22:00 uur

Graag nodigen we u uit voor een speciale leesclubavond over “De Kaalvreter” van Machteld Siegmann. Op deze avond zal de auteur aanwezig zijn!
Machteld Siegman groeide op in de Krimpenerwaard (een belangrijk decor in haar roman), is Neerlandicus en werkt als redacteur en tekstschrijver. “De Kaalvreter ” is haar debuutroman.

De kaalvreter van Machteld Siegmann is een overtuigende roman voor de lezers van Franca Treur, Marieke Lucas Rijneveld en Josha Zwaan.
Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog als peuter ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht opnieuw. De kaalvreter is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit.

Het is een origineel, overtuigend en mooi geschreven verhaal over afkomst en herinneringen. De personages trekken je het verhaal in. Wie begint met lezen is verkocht” Franca Treur.
– Ria van Halem sluit zich volledig bij deze quote aan! –

Voor deze leesclubavond is het fijn wanneer u het boek gelezen heeft, zodat we met elkaar kunnen spreken over de inhoud, maar het is geen absolute voorwaarde...

Locatie
Boekhandel Verkaaik
Kosten toelichting
€2,50 (incl. consumptie)
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: