Activiteit

Nieuwe energie voor onze stad.

maandag 17 februari 2020 , 19:30 - 22:00 uur

Als hoofdstad van het Groene Hart, kan Gouda een inspirerend voorbeeld worden hoe we kunnen bijdragen aan het terugdringen van de opwarming van onze aarde. Er is veel Doe- en Denkkracht in deze stad. Hoe gaan wij reële en rechtvaardige stappen zetten richting aardgasvrij en CO2 neutraal? Daarvoor moeten we met elkaar in gesprek en goed naar elkaar luisteren, zodat we met elkaar plannen kunnen maken. Wacht niet af, maar neem de eerste stap en begin!

Hilde Niezen, wethouder duurzaamheid & energietransitie vertelt wat de plannen zijn van de gemeente Gouda voor de komende jaren op het gebied van de energietransitie. Welke onderzoeken moeten er nog worden afgerond en wanneer zien inwoners daar iets van?

Diverse inwoners en ondernemers tonen in enkele films dat je niet hoeft te wachten, zij zijn al begonnen met het isoleren van hun pand en dus ook met het besparen van energie. Ze tonen dat overstappen op een andere energiebron, elektrisch koken, of het vergroenen van de tuin nu mogelijk is.

"Dit doen wij, wat doe jij?"
Op de infomarkt tonen bedrijven, bewoner-coöperaties, de Woonwijzerwinkel en het Duurzaam Bouwloket welke alternatieve energiebronnen er zijn. Pandeigenaren kunnen zo op weg naar een aardgasvrij huis of bedrijfspand. Films van enkele ondernemers tonen zelfs dat alleen al het vervangen van oude verlichting voor LED-lampen zelfs 50% besparing kan opleveren.

Niet alleen eigenaren, maar ook huurders kunnen ontdekken hoeveel energie en dus ook geld er bespaard kan worden met eenvoudige maatregelen. Een energiecoach kan bij mensen thuis komen en wanneer ze de bespaartips opvolgen scheelt dat in de portemonnee.

Bezoekers kunnen verder een (gratis) maatwerkadvies krijgen en te weten komen welke alternatieve energiebronnen geschikt zijn.

 

Deelnemende partijen zijn:

- Gemeente Gouda met: energietransitie, groen, milieu, eigen vastgoed, onderwijs, klimaatadaptatie

- Duurzaamheid Platform Gouda DPG (ondernemers) en Goudse installateurs

- Mozaïek Wonen woningcorporatie

- Woonpartners woningcorporatie

- Makelaar Via Vesta

- De Rabobank

- Energiecoaches

- Klimaatroute

- Duurzaam Bouwloket

- De Woonwijzerwinkel

- Tuinambassadeurs

- Energie-coöperatie - bewonersinitiatief

- Gouda voor de wind - bewonersinitiatief

- Nieuwe Energie Netwerk - bewonersinitiatief

- Zonnecollectoren Ik ben Ra

 - Energiebesparende folies Tonzon

- LED verlichting

- Vraagbaak - Evert Hasselaar

- Duurzame Inspiratie - Pieter Ter Steeg


Krijg 17 februari in de Goudse Schouwburg antwoord op vele vragen op energiegebied en ga met meer inzichten weer naar huis. Theo Elfrink is presentator van deze avond en energiespecialist, hij bekijkt een aardgasvrije toekomst met humor en met positieve energie.
Aanmelden is gewenst via www.maakgoudaduurzaam.nl

Deze avond is georganiseerd door Maak Gouda duurzaam, de gemeente Gouda en het Nieuwe energie Netwerk.

 

 

 

Meld je aan

Andere locatie
Grote zaal plenair en eerste verdieping foyer = de infomarkt
Kom langs met je buren of vrienden, laat je informeren door onafhankelijke partijen. Bekijk een warmtepomp, begrijp wat zonnecollectoren doen, bereken je voordeel en vraag gratis adviezen aan!
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
geen kosten en een consumptie
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Deze avond gaat zeker door!
Illustration
 
Documenten


Maximum aantal deelnemers: 800

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Meld je aan
Deel dit: